Stella tevreden over upgrades McLaren in Imola: 'Alles gaat naar verwachting' Formule 1
Formule 1

Stella tevreden over upgrades McLaren in Imola: 'Alles gaat naar verwachting'

Stella tevreden over upgrades McLaren in Imola: 'Alles gaat naar verwachting'

Tijdens het afgelopen raceweekend in Miami introduceerde het team van McLaren een uitgebreid pakket aan upgrades op de MCL38. Het werd het gedroomde raceweekend van McLaren waarin coureur Lando Norris zijn eerste Grand Prix-overwinning binnensleepte. Ook op het circuit van Imola zegt McLaren-teambaas Andrea Stella niet ontevreden te zijn over hoe de upgrades uitpakken. 'Het goede nieuws is dat alles volgens verwachting lijkt te gaan', schrijft Stella op de website van McLaren.

Het team van McLaren wilde in Imola verder gaan met het evalueren van de aangebrachte updates op de auto. Het raceweekend in Miami was namelijk een sprintweekend waardoor de teams maar één vrije training tot hun beschikking hadden. 'Aangezien de upgrades tijdens een sprintweekend werden geïntroduceerd hadden we niet genoeg tijd om alle procedures af te gaan en om genoeg te rijden om de aerodynamische upgrades te kunnen monitoren', legt Stella uit.

Een productieve dag

Met name coureur Oscar Piastri zette een fantastisch resultaat neer voor het Britse team. Hij reed in de tweede vrije training de tweede snelste tijd. Zijn rondetijd bedroeg 1:16,098. Tijdens de eerste vrije training was hij nog als zevende over de finishlijn gekomen met een rondetijd van 1:17,807. Lando Norris had een mindere dag op het circuit van Imola. Hij kwam in de eerste vrije training als achtste uit de bus en tijdens de tweede sessie als twaalfde.

Stella geeft in zijn reactie een uitleg voor het verschil dat er vandaag op te merken viel tussen de coureurs. 'Al met al was het een productieve dag zonder grote problemen voor beide auto's behalve een kleine elektronische fout op de auto van Norris die we hebben onderzocht en konden verhelpen', schrijft hij. De upgrades van het team deden het ook goed op het Italiaanse circuit. 'Het goede nieuws is dat alles volgens verwachting lijkt te gaan en de coureurs met de afstelling konden werken en een beter begrip kregen van de banden.'

Over de rest van het weekend maakt de teambaas zich dan ook niet druk. 'Al zijn er een paar kansen om te verbeteren en een paar auto's die erg snel lijken, zien Norris en Piastri er beiden tevreden uit en staan we er goed voor voor de rest van het weekend', sluit Stella af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws