Pitstops nu zijn belachelijk volgens Jordan: 'Ze moeten minimaal vier seconden duren' Formule 1
Formule 1

Pitstops nu zijn belachelijk volgens Jordan: 'Ze moeten minimaal vier seconden duren'

Pitstops nu zijn belachelijk volgens Jordan: 'Ze moeten minimaal vier seconden duren'

Eddie Jordan is van mening dat de pitstops zoals ze nu zijn aangepast moeten worden. In de Formula for Success Podcast geeft de Ier aan dat de pitstops langer moeten zijn, want op dit moment zijn de pitstops 'te snel en te goed'. Daar voegt hij dan ook nog aan toe dat hij minder mensen in de pitcrew wil hebben, zodat de pitstops automatisch wat langer worden.

Ondanks dat de pitstops steeds sneller worden wil F1-commentator Jordan weer terug naar langere pitstops. De laatste tijd worden de pitstops steeds efficiënter en sneller, denk bijvoorbeeld aan Red Bull Racing die een recordbrekende tijd van 1,82 seconden had neergezet tijdens een pitstop van Max Verstappen in Grand Prix van Brazilië in 2019.

Toch wil Jordan terug naar hoe het eerst was en wil hij dat de pitstops langzamer worden. Daarnaast is hij ook van mening dat de pitcrew uit te veel mensen bestaat. Het team dat de pitstops verzorgt moet van hem kleiner worden. 'Nu bestaan die teams uit 24, 25 mensen, en dat is echt te veel', stelt de Ier. 'Het is bizar dat er zoveel mensen werken aan het vervangen van vier banden.'

Jordan: 'Ik zou maar twee mensen per band neerzetten'

Jordan deelt zijn visie in de podcast van hoe hij de ideale pitstop voor zich ziet. 'Ten eerste heb je een stuk minder mensen die tijdens de pitstop werken', begint hij. 'Ik zou zeggen, twee mensen per wiel, één voor de krik aan de achterkant en één voor de krik aan de voorkant en dan heb je er tien.' Mocht de voorvleugel vervangen moeten worden, dan zou er volgens Jordan nog wat extra mensen bij mogen, maar ook niet meer dan twee.

Qua tijd ziet Jordan de pitstops het liefst weer verhogen naar vier of vijf seconden. 'Ik vind het gewoon onzin dat er zoveel profijt uit een pitstop gehaald kan worden', vervolgt Jordan. 'Kijk naar McLaren vorig jaar en hoeveel dat geholpen heeft toen ze onder de twee seconden zaten.' Jordan is dus geen fan van de steeds sneller wordende pitstops, maar voor nu lijkt het er niet op dat de FIA er iets aan gaat veranderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws