Podium snel ver weg voor Mercedes: 'Nooit verwacht zo'n verschrikkelijke race te hebben' Formule 1
Formule 1

Podium snel ver weg voor Mercedes: 'Nooit verwacht zo'n verschrikkelijke race te hebben'

Podium snel ver weg voor Mercedes: 'Nooit verwacht zo'n verschrikkelijke race te hebben'

Het team van Mercedes bleef gedesillusioneerd achter na de Grand Prix van São Paulo van afgelopen zondag. De Duitse renstal wist dat het lastig zou worden om de race te winnen, maar het team wilde in ieder geval een podium scoren op het circuit van Interlagos. Nu moeten James Allison, de technisch directeur van Mercedes, en het team gaan ontdekken wat er precies misging in Brazilië om de laatste twee races dit seizoen positief af te sluiten.

Vorig jaar boekte Mercedes haar laatste overwinning tijdens de Grand Prix van São Paulo. Afgelopen weekend was de Duitse renstal echter nergens. Lewis Hamilton eindigde als achtste en George Russell moest zijn race vroegtijdig staken. 'Het zou te veel zijn geweest om te denken dat we de overwinning van vorig jaar een vervolg konden geven, maar ik had echt verwacht dat we voor het podium konden vechten', zegt Allison bij de F1 Nation-podcast. 'Ik had echt nooit verwacht dat we zo'n verschrikkelijke race zouden hebben.'

'Het werkt enigszins geruststellend om te denken dat we waarschijnlijk gewoon iets fout hebben gedaan', vervolgt de technisch directeur. Vorig seizoen was het Red Bull Racing dat de afstelling van de auto niet in orde kreeg tijdens het sprintraceweekend in Brazilië. Mercedes heeft nu nog twee races om de tweede plek in het kampioenschap te consolideren. 'We moeten er nu gewoon achter komen wat we fout deden en dat zien te voorkomen. Daarnaast is het mooie aan races dat we het over een paar weken opnieuw kunnen problemen.'

Achterbanden het grootste probleem van Mercedes

Tijdens de race klaagde vooral Hamilton over de auto, terwijl Russell aan de strategie twijfelde. Allison neemt de feedback van de coureurs ter harte, want hij snapt dat de auto moeilijk te besturen was. 'Het grootste probleem van dit weekend waren de achterbanden. Deze raakten oververhit en sleten dus sneller. Daarnaast hadden we erg veel last van onderstuur. Als je dat combineert, dan is het heel makkelijk om de banden op te vreten bij elke stuurbeweging', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws