Mercedes overwoog start uit pitstraat: 'Wisten alleen niet wat we zouden veranderen' Formule 1
Formule 1

Mercedes overwoog start uit pitstraat: 'Wisten alleen niet wat we zouden veranderen'

Mercedes overwoog start uit pitstraat: 'Wisten alleen niet wat we zouden veranderen'

Toto Wolff wil het nieuwe seizoen zo snel mogelijk beginnen. De Grand Prix van São Paulo was een vervelende race voor het team van Mercedes, aangezien Lewis Hamilton niet verder kwam dan P8 en George Russell de race niet kon uitrijden. De keuzes die het team naar aanleiding van vorig jaar maakte, werden al in twijfel getrokken, maar de afgelopen Grand Prix liet zien dat Mercedes een grote verandering moet doormaken. Over optimisme is echter nog niet te spreken bij Wolff.

Het verschil tussen de Grand Prix van São Paulo van vorig seizoen en dit jaar kan haast niet groter voor Mercedes. De Duitse renstal domineerde vorig jaar het weekend op het Autódromo José Carlos Pace. In de kwalificatie voor de sprintrace ging het door wisselende omstandigheden nog mis voor Mercedes, maar tijdens de races was het tempo van de W13 uitstekend. Ook het dominante Red Bull Racing had niets in te brengen, waardoor Max Verstappen en Sergio Pérez respectievelijk op de zesde en zevende plek eindigden.

De overwinning van Russell zorgde er uiteindelijk voor dat Mercedes het unieke concept behield voor het huidige seizoen. Toch waren er al snel twijfels bij Wolff. 'Doen we het juiste door door te gaan met het chassis dat we hebben?', wordt de Mercedes-teambaas geciteerd door Autosport. Dit jaar kreeg de Oostenrijker zijn antwoord. 'Nu is het vrij duidelijk. Dit resultaat voelt verschrikkelijk voor het hele team. En ik zou willen dat we het nieuwe seizoen konden beginnen en ons konden concentreren op de nieuwe auto.'

De problemen leken overeen te komen met de moeilijkheden van Red Bull vorig jaar. Wolff weet echter niet of een aanpassing aan de afstelling iets had veranderd, al heeft het team het wel overwogen. 'We wisten fundamenteel niet waar we het zouden veranderen, want er is een veel groter probleem. We overwogen zelfs om vanuit de pitstraat te starten, maar we wilden ook onze punten maximaliseren, waardoor onze keuze om gewoon op de grid te verschijnen waarschijnlijk beter was.'

Wolff: 'Ontwikkeling van deze auto was een doekje voor het bloeden'

Wolff heeft meermaals de fouten van Mercedes toegegeven, waardoor alles overhoop wordt gehaald voor 2024. 'Over het algemeen is de ontwikkeling van deze auto meer een doekje voor het bloeden geweest dan dat we daadwerkelijk een probleem hebben opgelost. Maar we weten dat we de auto volledig aan het veranderen zijn.' Kijkt de teambaas dan ook met een positief gevoel naar 2024? 'In dertien jaar heb ik me nooit optimistisch of zelfverzekerd gevoeld. Het is misschien meer mijn probleem: het glas is altijd half leeg', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws