Power Rankings gedomineerd door Verstappen: 'Hij lijkt elke uitdaging aan te kunnen gaan' Formule 1
Formule 1

Power Rankings gedomineerd door Verstappen: 'Hij lijkt elke uitdaging aan te kunnen gaan'

Power Rankings gedomineerd door Verstappen: 'Hij lijkt elke uitdaging aan te kunnen gaan'

De Power Rankings van het Grand Prix-weekend in België zijn binnen. Het weekend in de Vlaamse Ardennen werd gekenmerkt door veel regen, lastige omstandigheden, een sprintrace, en opnieuw totale Verstappen-dominantie. Ondanks dat Max Verstappen nog een gridstraf moest verwerken van vijf plekken, kwam de Grand Prix-zege nooit in het geding. De Nederlander kreeg desondanks geen maximale score van het jurypanel van de Power Rankings, maar zijn voorsprong op de rest was wel aanzienlijk in de beoordelingen.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de prestaties van de coureurs in het afgelopen weekend beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van België is de balans weer opgemaakt door de jury. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Verstappen heerst in thuisweekend

Met zijn achtste Grand Prix-overwinning op rij lag het voor de hand dat Verstappen getrakteerd werd op goede rapportcijfers. Met een 9,6 komt hij dicht in de buurt van de perfecte score. 'Het maakt tegenwoordig niet meer uit welke uitdagingen Verstappen voor de voeten geworpen krijgt, hij lijkt elke uitdaging aan te kunnen gaan', luidt het oordeel op Formula1.com. 'Of het nou een gridstraf van vijf plekken was voor de race, of de undercut van Oscar Piastri voor de leidende positie in de sprintrace, hij zegevierde alsnog in België.'

Daarmee gaf Verstappen een gevolg aan een zeer indrukwekkende reeks aan resultaten, aangezien de wereldkampioen dit seizoen nog niet lager eindigde dan de tweede plek. Met 125 punten voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez is de derde titel dan ook al binnen handbereik. 'In werkelijkheid deed Verstappen in Spa wat hij al het hele jaar doet, namelijk domineren. Hij kwalificeerde zich als snelste voor de sprintrace en de Grand Prix, voordat hij in beide races de winst pakte, om zo een buitengewoon sterke eerste seizoenshelft voor het team en voor hemzelf passend af te sluiten.' Het seizoensgemiddelde van Verstappen blijft daarmee op 9,2 staan, waarmee hij een vol punt voorsprong heeft op de nummer twee, Fernando Alonso.

Pérez loopt top tien mis

Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez maakte zijn sterkste weekend sinds maanden mee, maar het bleek onvoldoende om de top tien te halen. De Mexicaan begon ijzersterk aan het seizoen en was na de openingsraces van het seizoen ook in de Power Rankings in de hoogste regionen terug te vinden, maar inmiddels is Pérez uit de top tien weggevallen. In Spa-Francorchamps haalde ook Fernando Alonso de top tien niet, aangezien zijn crash in de sprintrace hem wordt aangerekend, maar in het seizoensgemiddelde behoudt de Spanjaard met een 8,2 wel nog de tweede plek.

Net als in het wereldkampioenschap zelf, ziet Alonso Mercedes-coureur Lewis Hamilton echter naderen. Hamilton kreeg dit weekend op Verstappen na de hoogste beoordeling met een 8,6 en ziet zijn gemiddelde stijgen naar een 8,0. Charles Leclerc volgde met een derde plek, met een 8,4, terwijl Yuki Tsunoda en Oscar Piastri de top vijf completeerden. Tsunoda presteerde sterk in de race en stelde een punt voor AlphaTauri veilig, terwijl rookie Piastri op de sprintdag uitblonk met een tweede startplek, waarna hij zelfs enkele ronden de leiding in handen kreeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws