Pérez had het liever anders gezien: 'Was beter geweest om eerste en tweede te zijn' Formule 1
Formule 1

Pérez had het liever anders gezien: 'Was beter geweest om eerste en tweede te zijn'

Pérez had het liever anders gezien: 'Was beter geweest om eerste en tweede te zijn'

Sergio Pérez steekt zijn hand in eigen boezem en bekend dat zijn start niet zo goed was en hij tijdens zijn stint op de mediums het ook lastig kreeg, wat zijn pace behoorlijk belemmerde. In de strijd met Charles Leclerc en Lando Norris moest de Mexicaan veel vragen van zijn banden, waardoor hij Norris richting het einde van de race niets meer kon maken. Pérez was uiteindelijk toch niet zo tevreden over de aanpassingen aan de RB20.

Pérez maakte tijdens de kwalificatie in China de front row lockout compleet voor Red Bull Racing en hoopte ongetwijfeld om dat op zondag nog een keer te herhalen. Een lange tijd lagen Max Verstappen en Sergio Pérez dan ook op de koers van een één-tweetje. Onder de eerste safetycar gingen beide coureurs naar binnen. Toen viel Pérez terug achter Leclerc en Norris. Het lukte hem na de tweede safetycar en de herstarts wel om Leclerc in te halen, maar Norris had een betere pace, waardoor het de Mexicaan niet lukte om het gat te dichten voordat de vlag viel. Hij moest genoegen nemen met P3. 'Bij de safetycar verloren wij twee plekken, en in het gevecht ging de levensduur van de band dramatisch achteruit', zegt Pérez na afloop tijdens de persconferentie.

'We slaagden er tenminste in om op het podium te eindigen, maar het was beter geweest om eerste en tweede te zijn', gaat de coureur uit Guadalajara verder. 'Ik denk zeker dat we wat snelheid misten, vooral op de mediums. We worstelden behoorlijk met de balans. We hadden veel aangepast na gisteren, dus ik denk dat we de omstandigheden niet zo perfect hebben ingeschat', bekend de 34-jarige. 'Over het algemeen denk ik dat het een sterk weekend was, en we begrijpen waarom de racepace een beetje minder was.' Pérez geeft aan dat hij nog steeds het doel heeft om binnenkort een zege te pakken. Over twee weken reist de Formule 1 naar Miami. Die race markeerde in 2023 het breekpunt van de Mexicaan. Hij heeft er nu vertrouwen in dat alles goed gaat komen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Pérez had het liever anders gezien: 'Was beter geweest om eerste en tweede te zijn'
Pérez maakte het podium in China compleet. (Foto: Pirelli)

Pérez vond de zaterdag prettiger dan zondag

Pérez geeft aan dat hij het wat makkelijker had in de auto op zaterdag. Die aanpassingen die aan de auto waren doorgevoerd, vielen niet zo goed als verwacht. Tijdens de start kreeg Pérez het al moeilijk, zo liet hij weten. 'Mijn start was ook niet zo goed', biecht de Mexicaan op. 'Dat betekende dat ik een plek aan Fernando verloor. Toen moest ik hard vechten om hem voorbij te komen. Waarschijnlijk vroeg ik wat te veel van mijn banden', vervolgt de Red Bull-coureur. 'Ik had ook het gevoel dat we de tegenovergestelde richtingen op gingen met de veranderingen die we na de sprintrace hebben gemaakt. Ik had het gevoel dat we op zondag een stap terug deden.'

Het lukte Pérez wel op Leclerc in te halen om nog op het podium te komen. 'Het gat was op dat moment al best groot, en gezien hoe goed het tempo van Lando was, wist ik dat het spannend zou worden. We hadden in feite hetzelfde tempo, maar ik wist niet hoeveel ronden ik had gevochten met Charles, dus dan is het game over. Je gebruikt dan zoveel van je band', zegt Pérez. 'Dan is de slijtage behoorlijk hoog, en daar heb ik de prijs voor betaald. Maar dat was enige manier waarop ik langs Charles kon komen, omdat onze banden even oud waren en hij echt lastig in te halen was', sluit de Mexicaan af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws