Coronel vraagt zich opnieuw af wat Horner aan het doen is: 'Dat doet hij iets te veel' Opinie
Opinie

Coronel vraagt zich opnieuw af wat Horner aan het doen is: 'Dat doet hij iets te veel'

Coronel vraagt zich opnieuw af wat Horner aan het doen is: 'Dat doet hij iets te veel'

Viaplay-analisten Tom Coronel en Ernest Knoors zagen Max Verstappen met overmacht winnen in China en alles wees erop dat de drievoudig wereldkampioen heel veel vertrouwen had in zichzelf, zijn team en zijn auto. Coronel sprak lovend over de Nederlander, maar vond het toch wat minder dat Sergio Pérez er dit keer niet in slaagde om het één-tweetje compleet te maken.

Verstappen haalde het maximale uit het sprintweekend in China door de overwinning in de sprintrace en de overwinning in de Grand Prix te pakken. De Nederlander moest de Sprint vanaf P4 aanvangen, en stormde vervolgens naar de eerste plek om de zege op te eisen. Op zondag reed hij een uitstekende race, had Red Bull Racing de strategische plannen weer perfect uitgekiend, en kwam hij met een behoorlijk voorsprong als eerste over de streep. Ditmaal was het geen één-tweetje voor Red Bull, Pérez finishte namelijk op P3. Lando Norris vergezelde de Red Bull-heren op het podium.

'Hij won weer met overmacht', begint Knoors in de nabeschouwing van Viaplay. 'Hij liet ook weer zien dat het niet de Red Bull is, maar echt Verstappen zelf. Sergio had pech met de safetycar, maar zijn pace in de laatste stint werd gematcht door Norris', zegt de oud-ingenieur. 'Het is raar, want Pérez zou easy tweede moeten worden', gaat Coronel verder. 'Hij kon Norris niet pakken. Hij kwam een tiende, of twee, tekort, en daarna verloor hij ook nog twee seconden', vervolgt hij. 'Of McLaren wat heeft gevonden weet ik niet, maar ten opzichte van Max was dit echt niet sterk genoeg', oordeelt Coronel.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

china max verstappen red bull racing rb20 sergio perez
Verstappen en Pérez waren even onderweg naar een één-tweetje, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

De safetycar halverwege de race kwam wat ongelukkig uit voor Pérez, die terugviel achter Charles Leclerc en Norris. Uiteindelijk heeft hij alleen de Ferrari-coureur in kunnen halen. Bij Verstappen vooraan was er geen vuiltje aan de lucht. 'Als je dat op het einde dan nog even doet, even zo'n mooie powerslide, dan heb je serieus zelfvertrouwen', merkt Coronel op. 'Dat vindt de teambaas niet leuk hoor!' lacht hij, terwijl de beelden bekeken worden in de Viaplay-studio. 'Het zou maar fout gaan. Het straalt uit: ik ben de baas, ik bepaal.' Knoors zag vooral dat Verstappen van de race had genoten. 'Je zag echt dat hij plezier had', aldus de oud-ingenieur.

Coronel: 'Dat gat is echt te groot'

Knoors zag net als Coronel de verschillen tussen Pérez en Verstappen tijdens de Grand Prix van China. 'Het is makkelijk om kritiek te hebben, maar hij had wel pech met die safetycar', erkent Knoors. 'Leclerc en Norris hadden mazzel, en daarmee verspilde Pérez een goede positie. Vervolgens had hij niet de pace om dichterbij te komen. Je ziet Max dan de race controleren, en wel twee, drie tienden per ronde wegrijden bij Lando', zegt Knoors. 'Hij was zelfs langzamer', reageert Coronel. 'Hij reed in vrije lucht, en Norris was eigenlijk sterker. We hadden wel een gevecht verwacht. Dat gat is echt te groot.'

Wat Coronel in Japan opviel, was dat teambaas Christian Horner zijn tweede coureur telkens aan het ophemelen was, althans, zo vond Coronel het overkomen. Naar het idee van de coureur deed hij dat opnieuw in China. 'Ja, dat doet hij iets te veel. Hij mag die credits iets meer richting Max geven. Hij wint wel met een halve seconde per ronde voorsprong, stel nou dat je die halve seconde bij de andere teams optelt...' zegt Coronel. 'Dat is een standaard praatje', denkt Knoors. 'Het is duidelijk dat Max het team heel veel brengt, en het team is ook heel goed. Ik vond Norris toch wel de smaakmaker van het weekend.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws