Pérez: 'Verstappen zou precies hetzelfde ervaren als hij naar Mercedes zou gaan' Formule 1
Formule 1

Pérez: 'Verstappen zou precies hetzelfde ervaren als hij naar Mercedes zou gaan'

Pérez: 'Verstappen zou precies hetzelfde ervaren als hij naar Mercedes zou gaan'

Sergio Pérez denkt dat ook Max Verstappen niet immuun zou zijn voor de aanpassingsproblemen die hij in 2021 ervoer. De Mexicaan voegde zich bij Red Bull Racing en moest daar werken met onbekend materiaal. Het kostte hem lang om zich comfortabel te voelen in de Red Bull-bolide, maar wanneer Verstappen bijvoorbeeld naar Mercedes zou vertrekken, zou hij net zoveel moeite hebben met zich aanpassen aan zijn nieuwe auto.

'Het heeft langer geduurd dan ik wilde om me aan alles aan te passen', laat Pérez weten in gesprek met Motorsport-Magazin. Daar zet hij wel meteen een kanttekening bij voor zichzelf: 'Ik moet echter niet te streng voor mijzelf zijn, ik ben namelijk wel naar een team gewisseld waar alles anders is.' Pérez kwam over van Racing Point, waar hij met een Mercedes-motor reed en in een bolide met een lage rake-filosofie.

Dat zijn dan ook de twee punten waarvan de teamgenoot van Verstappen denkt dat deze de lengte van zijn wenperiode verlengd hebben. 'Ik reed bijvoorbeeld met een totaal andere motor (bij Racing Point, red.). Dat vormt weer een totaal andere ervaring. In combinatie met de compleet andere filosofie, met een hogere rake, is het een volledig nieuwe ervaring gebleken.'

'De manier waarop je dingen aanpakt is significant anders, en ik heb dan ook nieuwe technieken moeten leren. Wat in het verleden werkte, werkte bij Red Bull weer niet', vervolgt hij tegenover het Duitse autosportmedium. Pérez moest dus zijn rijstijl volledig opnieuw uitvinden om te zorgen dat hij in de buurt kwam van de snelheid van zijn teamgenoot.

Pérez: 'Verstappen zou precies hetzelfde ervaren als hij naar Mercedes zou gaan'

Zo'n wenperiode, daar is niemand immuun voor, is Pérez van mening. Zelfs enkelvoudig wereldkampioen Verstappen niet: 'Verstappen zou precies hetzelfde ervaren als hij naar Mercedes zou gaan. De auto's verschillen gewoon enorm van elkaar. Je kan met beide bolides vergelijkbare rondetijden rijden, maar de manier waarop is totaal anders.'

Daarmee suggereert Pérez dan ook dat het niet per se aan hem lag, maar dat zo'n overstap over het algemeen een probleem vormt voor coureurs. Inmiddels zegt hij die aanpassingsperiode wel al doorgekomen te zijn. 'Het duurde even voordat ik gewend was, maar ik voel wel dat ik inmiddels volledig thuishoor binnen het team. Ik wil in 2022 beter uit de startblokken schieten', benadrukt hij.

Dit zal hij wederom bij Red Bull doen, en wederom met Verstappen naast zich. Hij heeft er dan ook al een volledig jaar op zitten met de Nederlander naast zich tijdens debriefs, Grands Prix, meetings en marketingevenementen. 'We hebben samen veel leuke tijden beleefd. Zo'n teamgenoot heb je niet vaak', concludeert hij over Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws