Verstappen moet virtuele 24u van Le Mans vroegtijdig staken na crash Formule 1
Formule 1

Verstappen moet virtuele 24u van Le Mans vroegtijdig staken na crash

Verstappen moet virtuele 24u van Le Mans vroegtijdig staken na crash

Max Verstappen heeft de virtuele 24 uur van Le Mans vroegtijdig moeten staken. De Nederlander lag lange tijd met zijn team, Team Redline, aan kop, maar maakte een fout in het online endurance-evenement. Dit resulteerde in een crash waarbij hij zijn bolide dusdanig zwaar beschadigde dat het team haar weg niet kon vervolgen.

Verstappen begon het virtuele evenement uitstekend, met een eerste ronde waarin hij de vanaf P1 gestarte Felipe Drugovich ogenblikkelijk passeerde. Daarna leek hij steeds licht uit te lopen op de rest van het veld en zette hij een zeer verdienstelijke start neer voor Team Redline, het professionele simrace-team waarvoor hij regelmatig uitkomt.

Na circa 7,5 uur sloeg het noodlot toe voor de regerend F1-wereldkampioen. Hij verloor de controle over de bolide en smakte hard in de muur. Daarbij verloor hij twee banden aan de linkerkant. Hij kon zijn weg dan ook niet meer vervolgen. Had hij dat wel gekund, dan had hij nog steeds in traag tempo naar de pitstraat moeten rijden. Na die crash was de overwinning dus sowieso al wel uit zicht.

Verstappen kwam echter niet meer van zijn plek en later bleek dat hij meerdere onderdelen had beschadigd, waaronder de motor. De virtuele Team Redline-bolide was niet meer aan de praat te krijgen en het virtuele 24 uur van Le Mans-evenement van Verstappen en teamgenoten Atze Kerkhof, Felix Rosenqvist en Max Benecke zat er na nog geen één derde van de race al op.

Verstappen crasht uit de virtuele 24 uur van Le Mans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws