Honda over push voor Red Bull en Verstappen: 'We wisten dat we alles moesten geven' Formule 1
Formule 1

Honda over push voor Red Bull en Verstappen: 'We wisten dat we alles moesten geven'

Honda over push voor Red Bull en Verstappen: 'We wisten dat we alles moesten geven'

Masashi Yamamoto denkt dat Honda te vroeg uit de Formule 1 gestapt is. Dit geeft hij toe in gesprek met Autosport. De Japanner begrijpt de beslissing van het bedrijf waar hij werkzaam voor is, maar twijfelt aan of er een einde aan Honda's termijn in de koningsklasse had moeten komen. Ook droomt hij van het moment waarop het merk weer terugkeert naar de F1.

Yamamoto, die tot recent actief was als algemeen directeur van Honda F1, wordt gevraagd of hij het vertrek van Honda uit de F1 vroegtijdig vindt. 'Persoonlijk denk ik van wel', geeft hij toe. 'Dit is echter een beslissing van het bedrijf en ik begrijp de richting die Honda op wil. Daarom moeten we de keuze accepteren.' Honda gaf eind 2020 aan zich volledig te willen storten op elektrisch rijden. Daarom zag het geen toekomst meer in de F1.

Een terugkeer naar de sport sluit Yamamoto niet uit. 'We kunnen altijd nog dromen over dat Honda ooit weer een rentree maakt in de Formule 1', vervolgt hij. Het is niet de eerste keer dat Yamamoto zijn wens uitspreekt om actief te blijven in de topklasse. Overigens lijkt Yamamoto volgens recente berichtgeving overgenomen te worden door Red Bull Racing. Hij zal actief blijven op de motorafdeling van de Oostenrijkse renstal.

Honda wijzigt haar instelling

Omdat ze wisten dat 2021 het laatste jaar zou zijn dat ze samen zouden werken met Red Bull moest Honda alles uit het jaar halen. 'Natuurlijk is het sneu, maar we wisten het in oktober 2020 al. We wisten dus ook dat we in 2021 alles moesten geven', stelt de Honda-topman. Mede dankzij het werk van Honda wist Max Verstappen zijn eerste wereldkampioenschap binnen te halen in het afgelopen seizoen.

'We hebben met een andere instelling gewerkt en beslissingen op een andere manier genomen. We hebben geprobeerd er alles uit te halen in de tijd die we nog in de sport hadden', concludeert hij. Bij Honda zag men dus de noodzaak om voor een eindsprint te gaan, welke haar vruchten af heeft geworpen. Het materiaal dat in 2021 ontwikkeld is, zal door Red Bull in de komende seizoenen gebruikt blijven worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws