Problemen Red Bull in Singapore nog onduidelijk: 'Maar Japan moet één van de beste races voor ons zijn' Formule 1
Formule 1

Problemen Red Bull in Singapore nog onduidelijk: 'Maar Japan moet één van de beste races voor ons zijn'

Problemen Red Bull in Singapore nog onduidelijk: 'Maar Japan moet één van de beste races voor ons zijn'

Sergio Pérez heeft aangegeven dat nog niet alle problemen van Red Bull Racing zijn opgelost na een slecht weekend in Singapore. Desalniettemin is de coureur van de Oostenrijkse renstal zelfverzekerd over de kansen op het circuit van Suzuka. De auto voelde goed aan in de simulator en Pérez verwacht dat de karakteristieken van de baan perfect bij de RB19 zal passen. De man uit Guadalajara hoopt met een goed weekend in het thuisland van Honda het constructeurskampioenschap te winnen.

Het weekend van Red Bull in Singapore liep allesbehalve vlekkeloos. Het team denkt dat het bij een incident zal blijven en dat de problemen volgend jaar niet meer voor zullen komen. 'We begrijpen nog steeds niet volledig wat er misging, maar Japan zou één van de beste circuits voor ons moeten zijn', geeft Pérez aan tijdens de persconferentie. 'We hebben enkele ideeën over wat er misging in Singapore. Het is iets dat we intern zullen houden, maar we zijn met de verkeerde instelling aan het weekend begonnen.'

Op de zondag leek het wat beter te gaan voor Pérez en Max Verstappen. De Mexicaan durft die conclusie niet trekken. 'Als je in het verkeer zit, dan is het onmogelijk om te weten of de auto beter is. De balans voelde wel wat beter aan, maar we waren zeker nog niet competitief.' Dat gevoel had de Red Bull-coureur al voor het weekend in de simulator. Het gevoel is voor aankomend raceweekend een stuk beter. 'De auto voelde goed. Hopelijk vertaalt dit ook naar het circuit.'

Pérez: 'Iedereen is in topvorm'

Het kan een mooi weekend worden voor Red Bull. De Oostenrijkse renstal hoeft maar één punt uit te lopen op Mercedes om het constructeurskampioenschap in de wacht te slepen. 'Het zou heel bijzonder zijn om hier het constructeurskampioenschap te winnen, in Honda's thuisbasis - ze hebben hard gewerkt aan de motor, dus het zou speciaal zijn. Het team presteert ook op een hoog niveau op alle fronten, strategie, betrouwbaarheid en dergelijke. Iedereen is in topvorm', aldus een zelfverzekerde Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws