Leclerc gaat in Japan voor best of the rest: 'Zou vreemd zijn als Red Bull niet vooraan ligt' Formule 1
Formule 1

Leclerc gaat in Japan voor best of the rest: 'Zou vreemd zijn als Red Bull niet vooraan ligt'

Leclerc gaat in Japan voor best of the rest: 'Zou vreemd zijn als Red Bull niet vooraan ligt'

Charles Leclerc verwacht niet dat Ferrari zijn goede vorm van de laatste races zal voortzetten in Japan. De coureur van de Italiaanse renstal denkt dat Ferrari het gevecht aan zal moeten gaan met teams als Mercedes en McLaren om een plekje op het podium te bemachtigen. Leclerc denkt immers dat Red Bull Racing na een matig weekend in Singapore weer de dominante kracht zal zijn. Leclerc hoopt uiteraard goede punten te scoren in de strijd om de tweede plek in het constructeurskampioenschap.

Na twee uitstekende weekenden voor Ferrari in Monza en Singapore is het nu de vraag of de Italiaanse renstal die vorm kan vasthouden in Japan. Vooral Carlos Sainz is uitstekend in vorm voor de Scuderia. De Spanjaard pakte tweemaal op rij poleposition voor Ferrari en won vorig weekend de Grand Prix van Singapore. Leclerc werd die race gebruikt als strategisch hulpmiddel om de zege van Sainz mogelijk te maken en eindigde daardoor voor het tweede raceweekend op rij op de vierde plaats.

Hoewel de verbeteringen duidelijk zichtbaar zijn bij Ferrari, is de Monegask echter niet al te positief gestemd over het weekend in Japan. 'Het is altijd heel erg lastig om de performance in te schatten. Ik verwacht niet zo sterk te zijn als in Singapore', zegt Leclerc bij de persconferentie. Over de kansen van de concurrentie is de Ferrari-coureur een stuk positiever. 'Het was een verrassing dat Red Bull geen goed weekend kende (in Singapore, red.), maar het zal heel vreemd zijn als Red Bull niet vooraan ligt hier, dus we zullen gaan vechten met Mercedes en McLaren. Hopelijk kunnen we de best of the rest zijn.'

Leclerc: 'Wordt een mooi einde van het seizoen'

Om de performance van Ferrari, vooral op high downforce-circuits, te verbeteren, werden er meerdere testen uitgevoerd tijdens de Grand Prix van Nederland. Alhoewel dat weekend niet per se goed was voor Ferrari heeft het team een hoop geleerd. 'De test in Zandvoort was echt heel erg belangrijk voor ons, zeker voor de lange termijn. Het is belangrijk om ons pakket helemaal te begrijp. Het gaat ons op de korte termijn niet per se meer overwinningen opleveren. Het helpt ons wel in het maximaliseren van ons pakket.'

Ferrari had deze tests graag gebruikt als extra steuntje in de rug in de titelstrijd. Deze strijd om het kampioenschap kwam er echter niet voor de Italiaanse renstal, nadat Red Bull heel dominant bleek te zijn. 'Het doel was om het constructeurskampioenschap te winnen, maar we wisten al snel dat dit niet realistisch was. Als we naar dit seizoen kijken, is de tweede plek het maximaal haalbare. Het zal spannend worden, zeker met Mercedes. Het wordt een mooi einde van het seizoen, het is alleen jammer dat het voor de tweede plek is', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws