Pérez verwacht dat Red Bull-problemen van eenmalige aard zijn: 'Denk dat de auto weer top zal zijn' Formule 1
Formule 1

Pérez verwacht dat Red Bull-problemen van eenmalige aard zijn: 'Denk dat de auto weer top zal zijn'

Pérez verwacht dat Red Bull-problemen van eenmalige aard zijn: 'Denk dat de auto weer top zal zijn'

Sergio Pérez kende een belabberd weekend in Singapore. Waar hij een jaar geleden nog de glorieuze winnaar was op het Marina Bay Street Circuit, daar moest de Mexicaan afgelopen zondag genoegen nemen met P8 na een moeilijk weekend voor Red Bull Racing. Lang hoeft hij niet op sportieve revanche te wachten, want komend weekend staat de Grand Prix van Japan alweer op het programma. Pérez koestert goede herinneringen aan het circuit van Suzuka en hij heeft er alle vertrouwen in dat dit weekend geen herhaling van Singapore zal worden.

Het hele jaar al is Red Bull het te kloppen team, maar in Singapore kampte de Oostenrijkse renstal met balansproblemen. Vooral op vrijdag en zaterdag waren de coureurs aan het worstelen, maar op zondag wist Max Verstappen de schade met een vijfde plaats nog behoorlijk te beperken. Voor Pérez werd het echter een race om te vergeten. De Mexicaan wist zich weliswaar nog van P13 naar P8 op te werken, maar haalde zich de woede van Williams op de hals. Pérez plaatste een zeer opportunistische aanval op Alexander Albon en forceerde zijn RB19 langs de bolide van de Britse Thai. De wedstrijdleiding achtte de 33-jarige schuldig en deelde een tijdstraf van vijf seconden uit aan de Mexicaan. Eerder in de wedstrijd was Pérez ook al de oorzaak van de uitvalbeurt van AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda.

Pérez hoopt het raceweekend in Singapore snel achter zich te laten. 'Singapore was een ongelukkig en pijnlijk weekend, dus ik hoop dat we weer in vorm zijn voor Suzuka en dat we sterker kunnen zijn', zegt de zesvoudig GP-winnaar in een persbericht van Red Bull. 'Japan is een circuit waar we allemaal van houden en ik denk dat de auto weer op zijn best zal zijn. De problemen die we in Singapore hadden, zullen ons hopelijk niet blijven beïnvloeden.'

Goede herinneringen aan vorige editie in Suzuka

Pérez bewaart fijne herinneringen aan de race op Suzuka van een jaar geleden en hij heeft er vertrouwen in dat de problemen van Red Bull in Singapore van eenmalige aard zijn. 'Vorig jaar heb ik een leuke rit gehad in Japan onder zware omstandigheden. Ik streed met Charles (Leclerc, red.) tot aan de laatste ronde en dat zijn de races waar je van houdt. De eerste sector is één van de leukste van het hele seizoen, het is lastig maar geweldig. We moeten dit weekend terug naar de overwinning. Dat moet ons enige doel zijn. Ik heb er vertrouwen in en kijk er naar uit', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws