Ook Davidson ziet Vettel niet als top-vijf coureur: 'Misschien is hij in 2022 beter' Opinie
Opinie

Ook Davidson ziet Vettel niet als top-vijf coureur: 'Misschien is hij in 2022 beter'

Ook Davidson ziet Vettel niet als top-vijf coureur: 'Misschien is hij in 2022 beter'

Anthony Davidson is van mening dat Sebastian Vettel niet tot de beste vijf coureurs in de Formule 1 behoort. De Sky Sports-verslaggever ziet dat de Aston Martin-coureur nooit meer het niveau van zijn dominante jaren bij Red Bull Racing heeft weten te vinden. Bij Ferrari wist Vettel nog wel races te winnen, maar hij kwam nooit echt in de buurt van Lewis Hamilton. Met deze uitspraken schaart Davidson zich achter collega Martin Brundle.

Brundle gaf in een eerder interview ook al aan dat Vettel niet tot zijn top-vijf coureurs behoort. Davidson ziet momenteel ook betere rijders rondlopen in de Formule 1. 'Het is moeilijk om ze te beoordelen, want ze zijn afhankelijk van de auto', merkt de Brit op bij Motorsport.com. 'Maar als je het hebt over de beste vijf coureurs dan denk je aan andere mensen. Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc en Carlos Sainz behoren tot dat lijstje. Dan zit je al op vier. Dan hebben we Lando Norris nog. Dat zijn er vijf.'

Vorig jaar stapte Vettel over naar het team van Aston Martin. Ook daar wist de viervoudig wereldkampioen geen potten te breken. Volgens de Duitser kwam dat ook vooral door een matige bolide. 'Het seizoen ging op en neer voor hem', vervolgt Davidson. 'Sommige circuits pasten gewoon net wat beter bij hem. Daar zag je dat hij goed in zijn fel zat. Dat zorgt normaal gesproken ook voor betere resultaten.'

'2022 misschien beter voor Vettel'

De nieuwe reglementen moeten ervoor zorgen dat de teams wat dichterbij elkaar komen te staan. Davidson ziet mogelijkheden voor Aston Martin en Vettel. 'Misschien past de nieuwe auto wel beter bij de stijl van Vettel. Het leek erop alsof hij zich nooit helemaal kon aanpassen aan de zwaardere bolides die in 2014 werden geïntroduceerd.' De nieuwe bolides zullen toch weer een stuk zwaarder zijn dan de 2021-auto's. 'Dat klopt, maar ze genereren op een andere manier downforce. We gaan het zien hoe hij het doet', besluit Davidson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws