Jos Verstappen ziet Red Bull-situatie verkeerde kant op gaan: 'Rust moet terugkeren' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen ziet Red Bull-situatie verkeerde kant op gaan: 'Rust moet terugkeren'

Jos Verstappen ziet Red Bull-situatie verkeerde kant op gaan: 'Rust moet terugkeren'

De ophef omtrent Christian Horner en Red Bull Racing is na de Grand Prix van Saoedi-Arabië weer wat gaan liggen, maar volgens Jos Verstappen is het einde nog lang niet in zicht. De vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen sprak zich al eerder uit over de situatie bij de Oostenrijkse renstal, maar zoon Max is volgens de Limburger nog altijd het belangrijkste aandachtspunt.

Na het seizoen van 2023 waren de ogen vooral gericht op Red Bull: zouden zij in 2024 dezelfde lijn voort kunnen zetten, of zou de concurrentie het gat kunnen dichten? Toch namen de gesprekken een hele andere wending toen er een gerucht naar buiten kwam over grensoverschrijdend gedrag van teambaas Horner. Hij is officieel onschuldig verklaard, maar er heerst nog altijd spanning in de paddock. Volgens Verstappen senior zal het nog wel even duren, al hecht hij vooral waarde aan rust binnen het team.

Verstappen senior hoopt dat ophef snel over zal waaien

Jos Verstappen heeft de afgelopen weken ook niet stilgezeten: hij won laatst de Rally van de Ardennen, en sprak tegenover het Belgische medium Sporza over de situatie bij het team van zijn zoon. ‘Het is van groot belang dat de rust weer terugkeert binnen het team,’ benadrukte hij, ‘maar gezien de omstandigheden zie ik dat niet binnen nu en een paar weken gebeuren.’ Verstappen senior heeft echter wel geleerd van zijn eerdere uitspraken: ‘Ik kan er verder eigenlijk niets over zeggen, al hoop ik dat we binnenkort weer snel kunnen focussen op het racen.’

Jos Verstappen weet, als voormalig Formule 1-coureur en huidig rallycoureur, natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om het echte doel niet uit het oog te verliezen. ‘Het is gewoon belangrijk dat Max blijft winnen, en dat gaat tot dusver gewoon heel goed. De auto doet het hartstikke goed en tussen hem en de ingenieurs zit alles verder ook goed.’ Verstappen junior heeft dat volgens zijn vader ook aan zijn eigen kwaliteiten te danken. ‘Hij kan een bepaald deel uitschakelen, maar het is wel vervelend dat hij er constant vragen over krijgt. Daar is hij geen fan van, maar het hoort eigenlijk wel bij de Formule 1.’

Meediscussiëren? Registreer hier een account.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws