Horner weer op de schopstoel: 'Thaise eigenaar van mening veranderd, Horner voor Australië ontslagen' Formule 1
Formule 1

Horner weer op de schopstoel: 'Thaise eigenaar van mening veranderd, Horner voor Australië ontslagen'

Horner weer op de schopstoel: 'Thaise eigenaar van mening veranderd, Horner voor Australië ontslagen'

Het is al wekenlang een politieke tenniswedstrijd bij Red Bull Racing, waarbij eerst Christian Horner onder discussie stond, en daarna Helmut Marko. De Oostenrijker werd in het raceweekend in Saoedi-Arabië vrijgepleit, en bevestigde dat hij bij het team bleef. Dat leek al geen goed nieuws voor Horner te zijn, en de Brit lijkt nu alsnog op weg te zijn naar de uitgang.

In Saoedi-Arabië ging het weer volop over de onrust bij Red Bull Racing, waarbij het steeds meer erop lijkt dat er wel degelijk twee kampen in het team zijn, met Helmut Marko en de Verstappens aan één kant, en Christian Horner aan de andere kant. Nadat eerder Horner voor een ontslag moest vrezen, gaf Marko op de vrijdag aan dat hij mogelijk geschorst zou worden of zou vertrekken. Max Verstappen verdedigde de teamadviseur fel, en verbond zijn eigen lot aan dat van Marko.

Verstappen lijkt momentum gekeerd te hebben

Een dag later sprak Marko met CEO Oliver Mintzlaff, waarna de 80-jarige al snel liet weten dat het gesprek goed verlopen was, en dat hij bij Red Bull zou blijven. Hoewel Christian Horner na afloop van de race nog vertelde dat geen individu groter is dan het team, en dus ook Verstappen niet, lijkt de Nederlander toch een aardverschuiving teweeggebracht te hebben, want het leek al lastig voor Marko en Horner om nog samen te werken, en na het aanblijven van Marko blijkt nu Horner weer onder druk te staan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Horner weer op de schopstoel: 'Thaise eigenaar van mening veranderd, Horner voor Australië ontslagen'
Pérez kijkt aandachtig toe bij de politieke tenniswedstrijd tussen Marko en Horner; Marko lijkt te gaan serveren.

Marko gaf het al aan: op zondag zou Mintzlaff met de aandeelhouders spreken: de Thaise eigenaar, Chalerm Yoovidhya, die 51 procent van de aandelen bezit, en Mark Mateschitz, de zoon van oprichter Dietrich Mateschitz, die de andere 49 procent van de aandelen in handen heeft. Yoovidhya zou eerder aan de zijde van Horner gestaan hebben, en met een meerderheid van de aandelen ligt de macht bij de Thai. Na gesprekken met Mintzlaff en Mateschitz zou Yoovidhya echter om zijn.

Instelling Horner leidt tot woede bij Verstappen

Jos Verstappen sprak eerder al uit dat Horner naar zijn mening moet vertrekken, en ook zoon Max heeft zich volledig ingezet voor Marko. Naast het uitspreken van zijn loyaliteit, heeft Verstappen ook zijn terugvlucht gewijzigd, zodat hij niet met meneer en mevrouw Horner terugvloog, weet F1-Insider te melden, dat door de jaren heen bewezen heeft goede contacten met Marko te onderhouden. Dankzij die goede contacten weet het Duitse medium ook te melden dat Verstappen niet bepaald blij was met het media-optreden van Horner na afloop. De Limburger zou er ook veel moeite mee hebben dat Horner, veelal hand in hand met zijn vrouw, deed alsof er niks aan de hand was.

'Horner wordt voor volgende race ontslagen'

'F1-Insider heeft nu informatie verkregen dat de Thaise grootaandeelhouder van mening is veranderd, en het advies van de Oostenrijkse CEO Mintzlaff, en van minderheidsaandeelhouder Mark Mateschitz wil opvolgen, om Horner te ontslaan.', deelt F1-Insider. Daarbij spelen verschillende factoren een rol. Zo zou Red Bull in de Verenigde Staten, een cruciale markt, steeds meer weerstand krijgen van vrouwenrechtenactivisten. Daarnaast vreest de Thaise eigenaar dat de werknemer, die de klacht indiende, legale stappen zou kunnen ondernemen tegen het interne onderzoek, waar veel vraagtekens bij geplaatst werden.

'Eén ding is duidelijk', stelt F1-Insider. 'Horner staat op het punt om de machtsstrijd bij Red Bull te verliezen. Betrouwbare bronnen hebben ons laten weten dat hij nog voor de volgende race in Australië ontslagen zal worden. Als dat het geval is, kunnen we uitkijken naar een officiële mededeling. Daarnaast zal Max Verstappen dan een overwinning geboekt hebben die niet in de Formule 1-statistieken terug te vinden is', zo sluit het medium af met de hint dat Verstappen wellicht toch groter dan het team is.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws