Terugkeer Ricciardo een 'groot risico': 'Tenzij er een andere deal mee gepaard gaat' Formule 1
Formule 1

Terugkeer Ricciardo een 'groot risico': 'Tenzij er een andere deal mee gepaard gaat'

Terugkeer Ricciardo een 'groot risico': 'Tenzij er een andere deal mee gepaard gaat'

Martin Brundle denkt dat Daniel Ricciardo een groot risico neemt door aan de slag te gaan bij AlphaTauri, al denkt de commentator dat er mogelijk een stoeltje in het verschiet ligt bij Red Bull Racing. Dinsdag kreeg de Formule 1-wereld te horen dat de goedlachse Australiër weer terugkeert in de koningsklasse van de autosport als vervanger van Nyck de Vries. Brundle ziet dat Ricciardo één zeer belangrijk doel voor ogen moet hebben: Yuki Tsunoda verslaan.

Ricciardo heeft ongeveer een half jaar aan de zijlijn moeten wachten op een nieuwe kans. Brundle is blij dat de coureur terug is, maar de verslaggever had het niet zien aankomen. 'Ik ben erg blij om hem terug te zien, maar mijn eerlijke reactie was: Gaat Daniel dat echt doen? Het verraste me', zegt Brundle bij Sky Sports. 'Daniel heeft altijd gesproken over het verliezen van zijn enthousiasme en dat hij zijn enthousiasme terug moest vinden, dus ik dacht niet dat hij dat zou doen, tenzij er een andere deal mee gepaard gaat.'

Door de mindere vorm van Sergio Pérez wordt er gespeculeerd dat Ricciardo in 2024 het stoeltje naast Max Verstappen mogelijk zal overnemen. Dat is echter nog geen uitgemaakt zaak, volgens Brundle. 'Het is een groot risico voor Daniel, omdat hij waarschijnlijk de langzaamste auto op de grid heeft. Hij moet Tsunoda verslaan, absoluut. Misschien kan hij beter presteren dan die auto. Als hij de auto in de buurt van de top tien kan krijgen en in de race kan houden, dan is het misschien zijn redding in dat opzicht.'

Brundle heeft medelijden met De Vries

De Vries was het slachtoffer van de keuze van Helmut Marko en Christian Horner. Brundle voelt medelijden voor de Nederlandse coureur, al zag de Brit wel dat het niet lekker liep. 'Ik vind het jammer voor Nyck, omdat ik weet dat hij beter is dan dat. Hij heeft nog niet eens een half seizoen gehad, in wat duidelijk een moeilijke auto is en zijn teamgenoot is veel meer ervaren. Ging het goed met Nyck? Nee. Voor mij is het duidelijk dat wanhoop in zijn rijstijl is geslopen in recente races, behoorlijk wat wanhoop', concludeert Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws