Coulthard ziet Russell nog groeien: 'Hij is nog niet de voltooide coureur die hij kan zijn' Formule 1
Formule 1

Coulthard ziet Russell nog groeien: 'Hij is nog niet de voltooide coureur die hij kan zijn'

Coulthard ziet Russell nog groeien: 'Hij is nog niet de voltooide coureur die hij kan zijn'

George Russell maakt soms nog te veel onnodige fouten, is David Coulthard van mening. Hij denkt dat de jonge Britse coureur te gretig is om zijn teamgenoot te verslaan, maar Coulthard denkt dat Russell momenteel gewoon nog niet ver genoeg in zijn ontwikkeling is. 'Hij is nog niet de ervaren coureur die hij kan zijn en Hamilton is nu weer goed op dreef', vertelde hij bij Channel 4.

Russell kon genieten van zijn eerste podium van het seizoen in Barcelona, door als derde over de eindstreep te komen. Hij moest alleen huidig wereldkampioen Max Verstappen en zijn teamgenoot Lewis Hamilton voor zich dulden. Het lijkt dus op een goed resultaat, maar het weekend zelf verliep niet helemaal soepel voor Russell. Zo kwam hij in botsing met Hamilton tijdens de kwalificatiesessie en kwam hij terecht in het grind tijdens een ritje op het circuit voorafgaand aan de race op zondag.

Coulthard: 'Russell is te gretig'

Toch viel de botsing met Hamilton het meeste op voor Coulthard. Aan het einde van Q2 kreeg Hamilton een tow van Russell en door zijn hoge snelheid wilde de zevenvoudig wereldkampioen langs zijn teamgenoot gaan, maar Russell bewoog net daarvoor naar links waardoor de twee Mercedessen met elkaar in contact kwamen. De voorvleugel van Hamilton brak af en hij moest terug naar de pitstraat rijden. Toch kwam Hamilton nog naar Q3, Russell kwalificeerde zich als twaalfde.

'George (Russell, red.) was hier te gretig', stelt Coulthard, geciteerd door PlanetF1.com. 'Zijn late beweging was niet nodig, hij wil te graag beter zijn dan Lewis (Hamilton, red.). Hij wilde zijn teamgenoot niet die extra snelheid geven, ik denk dat hij wil laten zien dat hij beter is dan top dog Hamilton, maar hij is daar nog niet klaar voor naar mijn mening.'

Russell: 'Het was geen rare fout, ik hoop dat andere coureurs er ook wat van hebben geleerd'

Volgens Russell zelf was het vooral 'één grote miscommunicatie' en lag zijn focus op Carlos Sainz, die voor hem reed. 'Opeens was Lewis daar, gelukkig was het geen groot ongeluk, maar het is wel zonde dat ik hierdoor niet uit Q2 ben gekomen.' Daarnaast maakte de jonge Brit dus ook nog een fout waardoor hij op zondag voorafgaand aan de race in de grindbak terechtkwam.

Nico Rosberg vond het 'een opmerkelijke fout', maar Russell zelf vertelde bij Sky F1 dat het niets raars was. 'Ik was gewoon aan het kijken hoe ver ik over de lijn kon, waar ik mijn auto precies neer kon zetten. Tijdens de race kan je natuurlijk niet altijd de echte racelijn aanhouden', legt Russell uit. 'Er bleek weinig grip te zijn en daardoor vloog ik van de baan af. Misschien hebben andere coureurs dat ook gezien en dan weten zij ook dat ze daar op moeten letten', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws