Sainz baalt van 'mensen die de situatie erger willen maken': 'Ik ben vol ongeloof' Formule 1
Formule 1

Sainz baalt van 'mensen die de situatie erger willen maken': 'Ik ben vol ongeloof'

Sainz baalt van 'mensen die de situatie erger willen maken': 'Ik ben vol ongeloof'

Carlos Sainz heeft er uiteraard flink de pee in dat hij voor de Grand Prix van Las Vegas tien plekken wordt teruggezet op de startopstelling nadat hij in de vrije training over een losse putdeksel reed. De Spanjaard is vol ongeloof dat hij nu de prijs moet betalen voor de tekortkomingen aan het nieuwe Las Vegas Strip Circuit.

De eerste vrije training was pas een minuut of acht bezig toen de SF-23 van Sainz een putdeksel los zoog en zware schade opliep. 'Het gaat oké met me. Mijn rug en mijn nek kregen een flinke klap te verwerken, zoals jullie hebben kunnen zien', vertelde de 29-jarige coureur na afloop bij Formula1.com. De materiële schade was echter substantieel, en teambaas Frédéric Vasseur gaf in eerste instantie aan dat zijn coureur niet aan VT2 kon deelnemen, maar die sessie werd uiteindelijk met 2,5 uur uitgesteld.

'Helaas moesten we het chassis ook vervangen, plus de power unit en de batterij', somt Sainz op. 'Zelfs mijn zitje was beschadigd na het incident. Daar hebben de monteurs keihard voor moeten werken. Ze wisten voor de tweede vrije training een compleet nieuwe auto te bouwen, waardoor ik aan de sessie mee kon doen. Wat mij betreft is dat heldenwerk van het team en de monteurs, dat ik aan de sessie mee kon doen. We slaagden erin om de verloren tijd goed te maken, en ons op de rest van het weekend te richten.'

Sainz kreeg kater pas na de training te verwerken

Op de baan was Ferrari duidelijk snel, en Sainz zette dan ook de tweede tijd neer, achter teamgenoot Leclerc. 'Het voelde goed, en daarnaast kun je duidelijk zien dat we dit weekend vrij competitief zijn. De configuratie van het circuit past wat beter bij ons dan de laatste paar circuits. We lijken de banden over een ronde goed aan het werk te krijgen en zijn competitief', zo vat Sainz het goede nieuws samen.

Terwijl het nieuws al net voor de training bekend werd gemaakt, kreeg Sainz de domper pas na de training te horen. 'Het was best opwindend en ik was best optimistisch, maar helaas vertelde het team me na afloop dat ik een gridstraf van tien plekken krijg voor iets waar ik niks aan kan doen en waar het team niks aan kan doen. Dit heeft natuurlijk mijn humeur compleet veranderd en mijn gedachten over het weekend en hoe de rest van het weekend zal verlopen. Je kunt je wel voorstellen hoe teleurgesteld en vol ongeloof ik ben met de situatie. Je zal me dit weekend niet erg blij zien zijn', zegt Sainz duidelijk ontevreden.

Geen interesse in inhaalrace

De verwachting is dat Sainz dus ergens tussen de plekken elf en vijftien aan de race moet beginnen, als Ferrari er niet voor kiest om nog meer onderdelen te vervangen. 'Er zijn kansen, maar zoals gezegd ben ik te teleurgesteld over de straf, en ik wil niet te veel over de toekomst praten, want wat vandaag gebeurd is, is een heel duidelijk voorbeeld van hoe deze sport op zoveel manieren verbeterd kan worden', oordeelt de man uit Madrid. 'Als de FIA en de teams bepalen dat dit duidelijk force majeure is, hoef ik geen straf te ontvangen, maar op de een of andere manier zijn er altijd mensen die de situatie erger willen maken voor een individu, en nu is het mijn beurt om de prijs daarvoor te betalen.'

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws