'Red Bull en Mercedes eisen rond de 5 miljoen dollar voor extra sprintraces in 2022' Formule 1
Formule 1

'Red Bull en Mercedes eisen rond de 5 miljoen dollar voor extra sprintraces in 2022'

'Red Bull en Mercedes eisen rond de 5 miljoen dollar voor extra sprintraces in 2022'

Volgens het Italiaanse Corriere della Sera willen de topteams financieel flink gecompenseerd worden voor sprintraces in 2022. Na de drie succesvolle evenementen in 2021 wil de Formule 1 in het aankomende seizoen zes sprintraces verrijden, maar onder de teams heerst er verdeeldheid over de financiële vergoeding die tegenover de extra wedstrijden staat. Mochten er in de sprintraces ongelukken gebeuren dan willen met name de topteams zorgen dat ze het budgetplafond niet overschrijden ten gevolge daarvan.

De Formule 1 overweegt het introduceren van meer sprintraces in 2022, maar moet wel toestemming krijgen van de deelnemers. Bij het Italiaanse medium wordt gesuggereerd dat Imola, Zandvoort, Oostenrijk, Canada, Bahrein en Brazilië gezien worden als de evenementen waarop deze sprintraces plaats moeten vinden. In principe is men voor, maar nu blijkt dat het financiële plaatje rondom de zes extra wedstrijden niet bij elke deelnemer even goed valt.

Het grote probleem is dat zo'n sprintrace extra kosten met zich meebrengt. Mochten er namelijk incidenten gebeuren in de sprintraces dan moeten de reparatiewerkzaamheden bekostigd worden met behulp van het huidige budget. De teams hebben echter sinds 2021 een beperking op het budget, wat betekent dat ze schade niet onbeperkt in kunnen calculeren.

De grotere teams willen daarom meer financiële zekerheid als de Formule 1 er daadwerkelijk zes sprintraces doorheen wil drukken in 2022. Als ze die zekerheid niet krijgen, hebben ze de mogelijkheid om de introductie van de sprintraces op te schorten naar 2023 - als er enkel sprake is van een meerderheid die vóór de sprintraces is, en niet een overgrote meerderheid (acht van de tien teams die instemmen, red.) kan het nieuwe format niet op zulke korte termijn geïntroduceerd worden.

Red Bull en Mercedes eisen veel, Ferrari minder

De eisen van de topteams verschillen, maar bij het Italiaanse medium wordt gesproken over een vergoeding van 2 tot 5 miljoen dollar (1,76 tot 4,4 miljoen euro, red.). Mercedes en Red Bull Racing zouden tegen de 5 miljoen dollar aan vergoedingen vragen voor de sprintrace, Ferrari accepteert een kleiner bedrag. Wel is de Italiaanse renstal van mening dat wanneer er meer sprintraces plaatsvinden, de vergoeding voor deze races ook hoger moet liggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws