Live 14.00u | Virtuele 24u van Daytona loopt ten einde Formule 1
Formule 1

Live 14.00u | Virtuele 24u van Daytona loopt ten einde

Live 14.00u | Virtuele 24u van Daytona loopt ten einde

De virtuele 24 uur van Le Mans verliep voor Max Verstappen niet volgens plan, dus dit weekend probeert hij het opnieuw. Hij komt wederom in actie voor zijn simrace-team, Team Redline, maar verrijdt ditmaal de virtuele 24 uur van Daytona. In deze endurancerace probeert hij wederom na een volle dag racen als eerste over de eindstreep te komen met enkele collega's waar hij al jaren mee samenwerkt.

Afgelopen weekend, het derde weekend van januari, kwam Verstappen al virtueel in actie. Samen met Max Benecke, Felix Rosenqvist en Atze Kerkhof verscheen hij als tweede aan de start, om vroeg in de wedstrijd de leiding al over te nemen. Iets meer dan zeven uur lang ging het goed en reed de Nederlander met gemak weg bij de concurrentie, totdat hij crashte.

Verstappens bolide werd gelanceerd door een kerb, schoot in de muur en de volledige linkerkant van de virtuele bolide lag aan diggelen. Achteraf bleek dat ook de motor van de LMP2-bolide van Verstappen ermee gestopt was. Het was dus meteen einde wedstrijd voor de Nederlander, bevestigde ook Marcel Offermans tegenover F1Maximaal.nl in een exclusief interview na afloop van het evenement. Offermans is directeur van Studio 397, het bedrijf achter de vooraanstaande simrace-software rFactor 2, en kon in de data zien wat er precies misging.

Verstappen aast op revanche in 24 uur van Daytona

Aankomend weekend is het dus weer raak: Verstappen kruipt achter zijn simrace-stuurtje. Hij rijdt weer voor Team Redline, maar doet dit wel met twee andere teamgenoten. Zo is Gianni Vecchio naast hem te vinden, een fervent simracer die ook regelmatig simraces streamt, en de Britse Chris Lulham. Met deze twee heren poogt de Red Bull Racing-coureur de virtuele versie van het illustere Amerikaanse race-evenement naar zich toe te trekken. Check de livestream hieronder. Uiteraard voorziet F1Maximaal.nl je regelmatig van updates.

Livestream: 24 uur van Daytona 

Live | Verstappen in actie tijdens virtuele 24 uur van Daytona

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws