Villeneuve: 'Afwezigheid Hamilton teken dat hij zich wil distantiëren van Wolff' Formule 1
Formule 1

Villeneuve: 'Afwezigheid Hamilton teken dat hij zich wil distantiëren van Wolff'

Villeneuve: 'Afwezigheid Hamilton teken dat hij zich wil distantiëren van Wolff'

Jacques Villeneuve denkt een verklaring te hebben voor de uiteenlopende reacties van Toto Wolff en Lewis Hamilton op het titelverlies. De coureur leek vooral aangeslagen nadat hij Max Verstappen er met de wereldtitel vandoor zag gaan, terwijl bij de Oostenrijkse teambaas vooral woede heerste. De reden dat Hamilton zich niet mee liet slepen in de emoties van zijn teambaas is omdat hij een imago heeft waar hij aan moet denken.

Hamilton heeft al tijden niets van zich laten horen of social media, en is slechts eenmaal in het openbaar gefotografeerd sinds de laatste wedstrijd van het 2022-seizoen. Het is duidelijk dat de Engelsman afstand genomen heeft van het Formule 1-wereldje, en Villeneuve weet wel waarom: 'Ik zie het als een teken dat hij zich wil distantiëren van Wolff.'

'Na te verliezen in Abu Dhabi verloor Hamilton immers in stijl, terwijl het leek alsof Wolff net een potje Monopoly had verloren. Zodra hij klaar was, kieperde hij de tafel om', vervolgt de Canadees tegenover La Gazzetta dello Sport. Het zou Villeneuve niets verbazen als de coureur dit totaal niet kon waarderen. Zelf liep hij na afloop meteen even naar Verstappen toe om hem te feliciteren met zijn titel.

Imagoschade voor Wolff

Wolff heeft zichzelf in 2021 niet lekker geportretteerd naar de buitenwereld. Dit was bijvoorbeeld ook in Saoedi-Arabië al te merken toen hij een hoofdtelefoon kapotsloeg op zijn bureau. De temperamentvolle, slechte verliezer die de Oostenrijker gebleken is, die zal de wereld lang bij blijven volgens Villeneuve: 'Wolff heeft in mijn oogpunt serieuze imagoschade opgelopen.'

Wie dat dus niet heeft, is Hamilton: 'Die is daar wat voorzichtiger mee want die denkt aan zijn leven in Amerika, misschien zelfs wel in Hollywood.' Omdat Hamilton nog veel meer passies heeft naast het racen moet hij zorgen dat hij zijn eigen reputatie niet schaadt. Dat is volgens de voormalige Formule 1-coureur dus ook de reden waarom Hamilton zich totaal verschillend gedroeg van zijn teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws