Alfa Romeo laat deur naar Ferrari op een kier ondanks aantrekken Zhou Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo laat deur naar Ferrari op een kier ondanks aantrekken Zhou

Alfa Romeo laat deur naar Ferrari op een kier ondanks aantrekken Zhou

Frederic Vasseur stelt dat de band tussen Alfa Romeo en Ferrari niet verslechterd is na het aantrekken van Guanyu Zhou. Door de Chinees naar zijn team te halen zorgde Vasseur ervoor dat Ferrari niet meer in staat is een junior bij Alfa Romeo te stallen, maar daar heeft Ferrari team geen moeite mee. Vasseur denkt dat Ferrari weet dat het niet nodig is om elk jaar een junior door te laten stromen.

'Dat wij voor een andere mogelijkheid gegaan zijn, betekent niet dat wij in de toekomst geen zaken meer zouden kunnen doen met Ferrari', zo opent de Fransman in gesprek met Motorsport-Total. Voorheen nam Antonio Giovinazzi jaren plaats in een van de Alfa Romeo's, die samenwerking ontstond uit een deal met Ferrari, waar de Italiaan jaren onder contract heeft gestaan.

Vasseur heeft dus besloten om voor een Alpine-junior te gaan voor 2022, al zal de Franse renstal Zhou inmiddels vermoedelijk losgelaten hebben. De reden hiervoor is dat ze een lucratieve deal aangeboden kregen en toekomst zien in de Chinees, die met zijn nationaliteit ook nog eens de Chinese automarkt aanboort voor het merk. Meerdere redenen dus om het te doen.

'We moeten het per jaar aankijken. Je kan de rijdersbezetting voor de komende tien jaar namelijk niet plannen en zeggen: oké, in de komende tien jaar hebben jullie een rookie nodig', benadrukt hij. Ferrari kan haar klantenteam dan ook nooit dwingen om altijd voor een Ferrari-junior te gaan, zoals eind 2021 al wel bleek toen duidelijk werd dat Zhou de gewenste kandidaat was voor naast Valtteri Bottas.

Ferrari lijkt vrede te hebben met de situatie

'Ferrari hoeft ook niet elk jaar een junior door te laten stromen. We werken dus van jaar op jaar, en dat is voor allebei de partijen zeer goed duidelijk', concludeert hij. Uit de woorden van Vasseur is op te maken dat Ferrari er vrede mee heeft, al hebben ze met Robert Shwartzman bijvoorbeeld wel een jonge coureur die klaar lijkt voor een poging in de koningsklasse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws