Brawn: 'Had heel spannend kunnen worden in Qatar als Verstappen begonnen was vanaf P2' Formule 1
Formule 1

Brawn: 'Had heel spannend kunnen worden in Qatar als Verstappen begonnen was vanaf P2'

Brawn: 'Had heel spannend kunnen worden in Qatar als Verstappen begonnen was vanaf P2'

F1-baas Ross Brawn spreekt van een zinderend weekend voor Lewis Hamilton in Qatar. De zevenvoudig wereldkampioen wist er overtuigend zege te vieren, gevolgd door de vanaf P7 gestarte Max Verstappen. Was de Nederlander voorafgaand aan het evenement niet teruggezet dan had het zomaar waanzinnig spannend kunnen worden, denkt Brawn. Naarmate het slot van 2021 nadert, leeft de titelstrijd ook steeds meer op.

'Een schitterend weekend voor Hamilton', zo opent de Brit zijn lofrede aan het adres van de Mercedes-coureur. 'Hij had het circuit ogenblikkelijk onder de knie en leverde in de kwalificatie een prestatie die we inmiddels wel van hem verwachten', voegt hij daaraan toe. Het was wederom Hamilton die op de zaterdag in niemandsland reed. Het gat naar de eerstvolgende concurrent, Verstappen, bedroeg bijna een halve seconde.

Brawn: 'Gedurende de race maakte hij geen enkele fout en de overwinning was dan ook verdiend. Door die zege is het kampioenschap nog spannender dan voorheen.' Slechts acht punten scheidt de twee titelrivalen nu. Mocht Hamilton in de resterende twee races twee overwinningen pakken dan weet hij op de valreep dus die 2021-titel alsnog naar zich toe te trekken.

De man die jarenlang werkzaam was voor Ferrari ziet 2021 in haar slot vallen en kan niet wachten op de laatste twee races: 'Wat zo geweldig is aan dit kampioenschap is dat het heen en weer gaan tussen de twee topteams. Het leek lang alsof Red Bull die titel weg zou kapen, maar nu is Mercedes teruggekomen.' Wie er met die wereldtitel vandoor gaat, durft hij in zijn column voor Formula 1 dan ook niet te voorspellen.

Brawn: 'Was Verstappen van de voorste startrij begonnen..'

Over de Red Bull Racing-coureur heeft Brawn eigenlijk ook alleen maar positieve woorden te melden. Na zijn gridstraf wist Verstappen minimaal punten te verliezen. 'Verstappen kende ook een sterke race. Ik had het gevoel dat Hamilton controle had over de race, maar je weet het nooit. Was Verstappen van de voorste startrij begonnen dan had het heel spannend kunnen worden', concludeert Brawn.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws