Red Bull komt nog met grote update in 2023, nog meer upgrades mogelijk als het nodig is Formule 1
Formule 1

Red Bull komt nog met grote update in 2023, nog meer upgrades mogelijk als het nodig is

Red Bull komt nog met grote update in 2023, nog meer upgrades mogelijk als het nodig is

Red Bull Racing gaat dit seizoen minimaal nog één grote update brengen. Deze upgrade zit al in de pijplijn, maar het team van Max Verstappen en Sergio Pérez zal een groot deel van de tweede seizoenshelft al gaan kijken naar volgend jaar. Dat betekent echter niet dat Red Bull geen nieuwe onderdelen zal brengen als het echt nodig is, maar deze updates zullen ook al met het oog op volgend jaar op de auto worden gezet. De laatste update van de Oostenrijkse renstal werkte in ieder geval goed.

Red Bull geniet momenteel van een zeer dominante periode en het team heeft dan ook een ruime voorsprong in beide kampioenschappen. De focus kan dan ook al gericht worden op het volgende seizoen, maar de ontwikkelingen in Milton Keynes staan zeker niet stil. 'Er komt in ieder geval nog één echte stap aan met de RB19 voor het einde van dit seizoen, een stap die nu dus al vaststaat', zegt Monaghan bij Motorsport.com. 'Daarna zullen we bekijken of we nog meer upgrades willen brengen, maar dat zal dan volledig met het oog op volgend jaar zijn.'

De Oostenrijkse renstal is uiteraard niet het enige team dat al kijkt naar 2024. Meerdere renstallen hebben al toegegeven met nog één of twee updates te komen en daarna alles te gaan richten op het aankomende seizoen. Mocht het nodig zijn, dan zou Red bull kunnen reageren op de de upgrades van de concurrentie. 'Richting het einde van het jaar kunnen we nog enkele dingen op de auto zetten, maar alleen als we denken dat het valide is om die dingen dit jaar alvast te brengen. Dat zal dan volledig ter voorbereiding op de auto van volgend jaar zijn.'

Het feit dat Red Bull zich al zonder moeite kan richten op 2024 kwam op kritiek te staan. Lewis Hamilton vindt het niet eerlijk dat een team dat dominant is door de voorsprong al de focus kan verleggen. Hierdoor kan de voorsprong van een team alleen maar geconsolideerd worden en dat is niet goed voor de sport. Red Bull heeft wel te maken met een vermindering van windtunneltijd voor het overschrijden van het budgetplafond, maar daar voelt het team schijnbaar de effecten niet van. Deze vermindering komt natuurlijk ook spoedig ten einde voor de Oostenrijkse renstal.

Monaghan: 'Update in Hongarije was inderdaad een grote'

De laatste update die het team van Red Bull deed, was voor de Grand Prix van Hongarije. De auto zag er niet alleen anders uit, maar ook de stap die het team wist te zetten, was voor de meeste mensen duidelijk. 'Visueel is de update van Hongarije inderdaad een grote, maar de schaal van aerodynamische updates is niet per se te zien aan hoe anders die aan de buitenkant ogen. We kunnen namelijk nog veel andere dingen aan de auto veranderen, die minder zichtbaar zijn voor de mensen, maar die een vergelijkbaar of zelfs groter effect hebben', besluit Monaghan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws