Red Bull maakte fout bij bandenkeuze tijdens de Sprint: 'We hebben de softs onderschat' Formule 1
Formule 1

Red Bull maakte fout bij bandenkeuze tijdens de Sprint: 'We hebben de softs onderschat'

Red Bull maakte fout bij bandenkeuze tijdens de Sprint: 'We hebben de softs onderschat'

Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, verklaart dat het team de verkeerde keuze maakte bij het kiezen van de banden voor Max Verstappen tijdens de Sprint. De coureur reed als enige van de topteams met mediums en werd veelal gepasseerd. Toch waren de banden niet het enige probleem van de RB18.

Toen Verstappen de leider van de Sprint-race, Kevin Magnussen, passeerde, leek de Nederlander nog een goede kans te maken op de overwinning. 'Destijds dachten we nog dat hoe langer de race duurde, hoe meer de mediumband een voordeel zou opleveren', zo vertelt Marko over dat moment, geciteerd door Auto Motor und Sport. In ronde vijftien ging Russell de Red Bull-coureur echter voorbij en dat gat werd snel groter. 'We hebben de zachte band onderschat', geeft de adviseur van de Oostenrijkse renstal toe.

Marko legt uit dat de mediums tijdens de tweede vrije training op zaterdag beter leken dan tijdens de Sprint. 'De temperatuurdaling hielp waarschijnlijk de zachte band. Tijdens onze long-run in de tweede training was het asfalt vijftig graden. 's Avonds in de sprint was het slechts dertig graden', legt de Oostenrijker uit. Toch is hij ook reëel, omdat Sergio Pérez wel met softs reed en ook de snelheid van Lewis Hamilton niet kon volgen. 'Zelfs met de zachte band hadden we de race niet gewonnen, in het beste geval waren we als derde geëindigd', vertelt Marko.

Verstappen: 'De zwakke snelheid zat in de auto'

Verstappen zelf was ook niet te spreken over de banden onder zijn Red Bull. 'Ik gleed gewoon weg. We moeten begrijpen waarom onze auto zo traag was', vertelt de Nederlander. Hij legt de schuld niet alleen bij de banden. 'De zwakke snelheid zat in de auto', vertelt de coureur. Na een aanvaring met Carlos Sainz liep Verstappen voorvleugelschade op, maar dat was volgens hemzelf niet de oorzaak van het teleurstellende tempo. 'Dat kostte niet veel.'

Met alle onverklaarbare problemen die Red Bull tijdens de Sprint ervaarde, gaat Verstappen er niet vanuit dat hij een makkelijke hoofdrace zal rijden. 'Ik heb niet al te veel vertrouwen voor de race. Eens kijken of we van de ene op de andere dag iets kunnen bedenken', eindigt Verstappen. Zijn teamgenoot Pérez geeft ook aan problemen te hebben gehad met de RB18 tijdens de Sprint. 'De auto verloor snelheid tussen de tweede vrije training en de Sprint. Geen idee waarom. Plots was er geen balans en verslechterden de banden erg. Als de trend zich voortzet, hebben we een probleem in de race. Mercedes en Ferrari waren sneller dan wij', verklaart de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws