F1 in het kort | Tsunoda start GP Brazilië vanuit pitstraat na wijzigingen aan auto Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Tsunoda start GP Brazilië vanuit pitstraat na wijzigingen aan auto

F1 in het kort | Tsunoda start GP Brazilië vanuit pitstraat na wijzigingen aan auto

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Tsunoda start GP Brazilië vanuit pitstraat na wijzigingen aan auto

Yuki Tsunoda start de Grand Prix van Brazilië vanuit de pitstraat. AlphaTauri heeft enkele onderdelen gewisseld voor aanvang van de race, die om 19:00u begint. Het gaat om de vloer, voor- en achtervleugel. Deze zijn allemaal, op de vloer na, van een andere specificatie dan de onderdelen die tot op heden werden gebruikt en dat gaat tegen het reglement in. Daarom start de Japanner zondag vanuit de pitstraat.

Alpine voert motorwissel uit bij Ocon; geen gridstraf

Alpine heeft voor aanvang van de Grand Prix van Brazilië de motor van Esteban Ocon verwisseld, zo meldt het team via de officiële kanalen. De motorwissel is naar aanleiding van een brandstoflek na de sprintrace van zaterdag. Daardoor ontstond een klein brandje aan de achterkant van de A522 van de Fransman. De motor die Alpine nu in de auto zet, is eentje uit de pool, waardoor het Ocon geen gridstraf oplevert. Hij start de race vanaf plaats zeventien.

F2-coureur Fittipaldi treedt toe tot Red Bull Junior Team

Enzo Fittipaldi treedt toe tot het Red Bull Junior Team, zo maakt de Braziliaan bekend via zijn officiële Twitter-account. De 21-jarige is de eerste toevoeging aan het talentenprogramma van de Oostenrijkse renstal voor de komende periode. Fittipaldi rijdt momenteel in de Formule 2 namens Charouz Racing en ontpopte dit seizoen tot één van de topcoureurs in de opstapklasse.

Marko na GP Abu Dhabi in gesprek met nieuwe Red Bull-topman

Helmut Marko zal na de Grand Prix van Abu Dhabi het gesprek aangaan met Oliver Mintzlaff, één van de drie nieuwe Red Bull-topmannen. Dat bevestigt de adviseur van Red Bull Racing tegenover Sky Sport Deutschland. De Oostenrijker wil zich eerst richten op de laatste twee races van het seizoen voordat er gesproken wordt met de nieuwe verantwoordelijke voor het F1-team. Wel is de zoon van de overleden oprichter Dietrich Mateschitz, Marko, dit weekend aanwezig in Brazilië.

Sainz wisselt motor, vijf plaatsen gridstraf voor de hoofdrace

Carlos Sainz zal tijdens de race op zondag sowieso niet vanaf de eerste plaats kunnen vertrekken, want de Spanjaard krijgt een gridstraf van vijf plaatsen. De Ferrari-coureur pakt in Brazilië zijn zesde motor van het seizoen, waardoor hij wederom een straf moet slikken. In Mexico kon de Ferrari al niet meekomen door de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en mogelijk is ook deze motorwissel onderdeel van de voorbereiding op volgend jaar.

Norris weer hersteld van voedselvergiftiging, geen invalbeurt De Vries

Lando Norris is tijdig weer hersteld van de voedselvergiftiging die hij opliep, zo meldt De Telegraaf. Op de donderdag in Brazilië liet hij dan ook verschillende verplichtingen schieten om te herstellen. Uit voorzorg bereidde McLaren Nyck de Vries voor op een invalbeurt, daar hij als reserve van Mercedes ook beschikbaar is gesteld aan de Britse renstal. Een nieuwe invalbeurt is dus niet nodig, nu Norris zelf gewoon het weekend zal kunnen aanvangen in zijn bolide.

Formule 1 luistert naar kritiek Verstappen en wil sprintraces in 2023 wijzigen

De Formule 1 is bezig om te kijken of ze het format van de sprintraces kunnen veranderen voor 2023. De sprintraces zijn niet populair en leverde flinke kritiek op van veel coureurs, waaronder Max Verstappen. Coureurs zouden volgens Verstappen te weinig risico nemen om te racen, omdat de echte punten op zondag worden verdeeld. Daarom zou in het nieuwe format de sprintraces een op zichzelf staande race zijn op zaterdag, waar coureurs punten kunnen verdienen. De kwalificatie van vrijdag zal dan gaan gelden als kwalificatie voor de race op zondag, zo meldt Motorsport.com.

Norris loopt voedselvergiftiging op, De Vries stand-by voor McLaren

Lando Norris heeft een voedselvergiftiging opgelopen, communiceert het team van McLaren. De coureur blijft daardoor op donderdag op zijn hotelkamer om uit te rusten. Het team heeft wel de hoop dat de Brit vrijdag gewoon in de auto stapt voor de eerste vrije training en de kwalificatie voor de sprintrace. Als dat niet lukt, dan stapt Nyck de Vries in, meldt Erik van Haren op Twitter.

Wolff ziet vooruitgang bij FIA na gesprekken met president Ben Sulayem

Toto Wolff is blij met de openheid bij de FIA. In de afgelopen weken moest het bestuursorgaan enkele belangrijke beslissingen nemen. De FIA moest onder andere ingrijpen tijdens de budgetplafonddiscussie en de bergingsvoertuig die op de baan werd gelaten in Japan. 'Ik merk na gesprekken met de FIA-president dat ze echt open staan om te leren', vertelt Wolff bij Motorsport.com. 'Bovendien wordt niets onder stoelen of banken geschoven. Als dit zo blijft dan heb ik wel het gevoel dat het beter gaat worden.'

Sargeant strijdt om superlicentiepunten en stapt in Brazilië opnieuw in de Williams

Logan Sargeant zal tijdens de tweede vrije training op zaterdag het stoeltje van Alexander Albon voor een uurtje overnemen. De Amerikaanse coureur gaat komend seizoen bij het team van Williams rijden, maar hij moet wel eerst genoeg punten voor op zijn superlicentie weten te behalen. Tijdens dit sprintweekend hoopt hij weer een punt te kunnen bijschrijven, wanneer hij minimaal honderd kilometer aflegt.

Hamilton vereerd door ereburgerschap Brazilië: 'Voel me nu echt één van jullie'

Lewis Hamilton heeft afgelopen maandag officieel het ereburgerschap van Brazilië in ontvangst mogen nemen. Dit ereburgerschap draagt de Mercedes-coureur op aan zijn idool Ayrton Senna. 'Het is serieus een hele grote eer om dit in ontvangst te mogen nemen', wordt de zevenvoudig wereldkampioen geciteerd door RaceFans. 'Ik voel me nu eindelijk één van jullie. Ik houd van Brazilië. Ik draag deze op aan Ayrton Senna en zijn familie.'

Binotto niet aanwezig in Ferrari-garage tijdens GP Brazilië

Mattia Binotto zal niet aanwezig zijn tijdens de Grand Prix van Brazilië. De teambaas van Ferrari zal in Maranello blijven om zo het werk aan de auto voor 2023 te kunnen overzien, meldt de doorgaans goed ingevoerde Giuliano Duchessa op Twitter. Eerder dit jaar was de Italiaan ook al niet aanwezig op het circuit om in Maranello te blijven. Tijdens het Grand Prix-weekend in Japan overzag Binotto ook de werkzaamheden in de Ferrari-fabriek, ondanks het budgetlimietschandaal rondom Red Bull Racing.

Norris voorspelt zwaar weekend voor McLaren in Brazilië

Lando Norris voorspelt een zwaar weekend voor McLaren in Brazilië. Zo vertelt de Brit tegenover RaceFans dat de baan, met oog op de strijd tegen Alpine om P4 in het kampioenschap, niet goed zal liggen voor de MCL36. 'Zeker niet met de balans van de auto en onze moeilijkheden. Ik denk dat we de laatste paar races ook niet snel genoeg waren. We hebben het gewoon beter gedaan met de strategie en met betrouwbaarheid om op zijn minst de geblokte vlag te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws