Seidl denkt dat Norris weer fit is voor de race: 'Na goede nachtrust zal hij in orde zijn' Formule 1
Formule 1

Seidl denkt dat Norris weer fit is voor de race: 'Na goede nachtrust zal hij in orde zijn'

Seidl denkt dat Norris weer fit is voor de race: 'Na goede nachtrust zal hij in orde zijn'

De teambaas van McLaren, Andreas Seidl, heeft er vertrouwen in dat Lando Norris fit genoeg zal zijn om de race op zondag in Brazilië te rijden. De Britse coureur had afgelopen donderdag last van een voedselvergiftiging en was toen afwezig. Vrijdag reed Norris alle sessies en kwalificeerde hij zich zelfs op een vierde positie en zaterdag kwam hij bij de sprint als zevende over de streep.

Toch bleek Norris na de Sprint niet helemaal genezen te zijn, want achteraf voelde hij zich namelijk weer onwel worden. De teambaas van McLaren gaat er echter vanuit dat de coureur die zondag 23 werd, gewoon zal kunnen rijden tijdens de hoofdrace. 'Ik heb er vertrouwen in dat hij na een goede nachtrust weer in orde zal zijn', vertelt Seidl tegen Motorsport.com.

De Duitse teambaas verklaart dat Norris tijdens de Sprint-race goed heeft gepresteerd. 'Ik denk dat als je terugkijkt naar wat hij zaterdag heeft gepresteerd en hoe hij de race aanpakte: hoe hij met de banden omging om ervoor te zorgen dat hij er was wanneer hij er moest zijn om de aanval op Kevin in te zetten, wat het doel was voor de Sprint, leek het niet alsof er iets ontbrak', zegt Seidl.

Seidl: 'Als ze doen wat ze moeten doen, zijn ze buiten ons bereik'

Met het resultaat van de zaterdag is de teambaas van McLaren dan ook best blij. 'Uiteraard zijn we best tevreden na de Sprint, want uiteindelijk was het doel om als beste achter de auto's van de top-drie teams te eindigen', verklaart Seidl. 'We moeten erkennen dat wanneer de zes auto's van de top-drie doen wat ze moeten doen, ze buiten ons bereik zijn. Dus ik ben heel blij met de zevende plaats van Lando', vervolgt hij. Dankzij het goede resultaat op vrijdag en zaterdag kan Norris de hoofdrace beter starten. 'Het geeft een goede uitgangspositie om goede punten te scoren', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws