Flink wat werk aan de winkel voor Williams: 'Deze dateert uit de Ming-dynastie' Formule 1
Formule 1

Flink wat werk aan de winkel voor Williams: 'Deze dateert uit de Ming-dynastie'

Flink wat werk aan de winkel voor Williams: 'Deze dateert uit de Ming-dynastie'

James Vowles ziet nog altijd voldoende verbeterpunten bij het team van Williams. De Britse renstal maakt nog altijd gebruik van flink verouderde machines en dat staat een deel van de ontwikkeling nog altijd in de weg. Vowles is nog altijd bezig om het team op enkele gebieden te verbeteren, al zijn er ook punten waarop Williams een streepje voor heeft op de concurrentie.

Vowles liep jarenlang rond bij het team van Mercedes, maar toen de kans kwam om als teambaas aan de slag te gaan bij Williams, kon de Brit dat niet laten liggen. De Britse renstal werd in het 2022-seizoen werd Williams nog laatste in het constructeurskampioenschap, maar vorig jaar kende het team zijn beste seizoen in tijden. Williams eindigde op de zevende plek in het kampioenschap. Bovendien lijkt het momentum nu in het voordeel van het team uit Grove te zijn.

Desondanks moet er nog een hoop gebeuren om Williams weer terug te krijgen naar het niveau uit de jaren tachtig en negentig. Vooral op operationeel vlak valt er voldoende te verbeteren. 'Samen met Frederic Brousseau (chief operating officer, red.) liep ik door de fabriek om te bekijken welke veranderingen we zouden doorvoeren qua faciliteiten', geeft Vowles aan tegenover Motorsport.com. 'We keken naar een aantal machines. Op de afdeling composieten staat een etsmachine. Fred liep erheen en zei: Deze dateert uit de Ming-dynastie, dat je het even weet!'

Williams heeft ook een streepje voor

Vowles wilde het budgetplafond voor kapitaalinvesteringen laten verhogen. Vorig jaar kregen de laagst geklasseerde teams een extra twintig miljoen euro om op dit gebied te spenderen. Dat is zeer belangrijk voor Williams. 'De eerste periode draait om het ontdekken van de sterke en zwakke punten. Elke organisatie heeft sterke en zwakke plekken. Er zijn elementen die hier sterker zijn dan bij Mercedes. Een daarvan is passie, dat wat dit team drijft. Dit team heeft nog steeds een familie achter zich en dat vind ik mooi', aldus Vowles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws