Red Bull-top maakt zich zorgen om motorproblemen: 'Hopelijk kunnen we dingen repareren' Formule 1
Formule 1

Red Bull-top maakt zich zorgen om motorproblemen: 'Hopelijk kunnen we dingen repareren'

Red Bull-top maakt zich zorgen om motorproblemen: 'Hopelijk kunnen we dingen repareren'

De krachtbronnen van Red Bull Powertrains lijken op het moment nog niet heel erg betrouwbaar. Tijdens de eerste race in Bahrein vielen Max Verstappen, Sergio Pérez en Pierre Gasly uit met motorproblemen. Afgelopen weekend in Saoedi-Arabië was het Yuki Tsunoda die een zwaar weekend kende. De coureur van AlphaTauri moest voordat de race überhaupt begonnen was zijn bolide al parkeren.

De Japanner viel tijdens de derde vrije training al uit met motorproblemen en in Q2 kon de coureur uiteindelijk geen enkele ronde rijden. Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, heeft het probleem al gevonden. 'De oliedruk daalde opeens significant, dus we moesten uit voorzorg de auto aan de kant zetten', wordt de Oostenrijker geciteerd door RacingNews365. 'We weten nog niet of we deze motor nog een keer kunnen gebruiken.'

'We moeten uitzoeken waarom we deze betrouwbaarheidsproblemen hebben, want Red Bull lijkt ze niet te hebben', stelt Tost. Eerder was het de batterij van de AT03 van Gasly die de geest gaf. Uiteindelijk ontstond er een brand aan de achterzijde van de auto. 'Die batterij is nog steeds onderweg naar Japan, omdat deze niet overgevlogen kan worden. We moeten nog steeds onderzoeken wat er precies mis is.'

Betrouwbaarheidsproblemen baren ook Horner zorgen

Christian Horner is blij dat Verstappen in Saoedi-Arabië de race uit kon rijden en hem ook nog eens wist te winnen. Toch zal de Brit niet zonder kopzorgen naar bed zijn gegaan. 'Ik maak me wel degelijk zorgen over deze problemen. Maar we moeten eerst begrijpen welke problemen we precies hebben. Als we alles hebben onderzocht dan kunnen we hopelijk een aantal dingen repareren', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws