Red Bull-topadviseur knipoogt: 'Hebben we gedaan voor iedereen die het saai vindt als we winnen' Formule 1
Formule 1

Red Bull-topadviseur knipoogt: 'Hebben we gedaan voor iedereen die het saai vindt als we winnen'

Red Bull-topadviseur knipoogt: 'Hebben we gedaan voor iedereen die het saai vindt als we winnen'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko grapt dat ze de uitvalbeurt leverden voor iedereen die zegt dat het saai is als Red Bull wint. De remproblemen gooiden roet in het eten van de Oostenrijkse renstal en Max Verstappen, die op het punt stond om zijn tiende opeenvolgende zege te pakken. Marko gaat ervan uit dat de Limburger in Japan weer regeert.

Verstappen kon zijn auto vroeg in de Grand Prix van Australië terug naar de pitstraat rijden vanwege een probleem met de remmen rechtsachter. Het voelde voor hem alsof hij met de handrem erop reed. De rem begon te oververhitten en in de pitstraat stond de remklauw dan ook in lichterlaaie. Het was duidelijk dat het niet te repareren was en Verstappen voor het eerst in twee jaar tijd een DNF achter zijn naam moest laten noteren. Marko maakt zich er echter niet druk om. 'We moeten nu uitzoeken waarom die bloody brakes ermee ophielden', zegt de Oostenrijker, geciteerd door De Telegraaf.

Hij verwacht echter niet dat het een probleem is met de auto, hij denkt eerder dat het komt door het circuit. 'Dat is positief', aldus de 80-jarige. 'Het is niets speciaals, en ik verwacht dat Max in Japan gewoon weer gaat domineren.' Verstappen gaf zelf al aan niet gefrustreerd te zijn, want dit hoort ook bij de sport. Hij wist dat er een keer een dag zou komen waarop iets als op zondag in Melbourne zou gebeuren. De drievoudig wereldkampioen is nog steeds de leider in het WK. 'We hebben dit gedaan voor alle mensen die het saai vinden als Red Bull wint', knipoogt Marko.

Marko twijfelt niet aan comeback in Suzuka

De Oostenrijker weet zeker dat het in Japan weer goed zal gaan. Red Bull presteert over het algemeen goed op het Japanse circuit, en Verstappen heeft dan ook goede herinneringen aan de races die hij daar heeft gewonnen, en zijn titel in 2022. 'Vorig jaar zag je dat Max direct in de eerste ronde veel sneller was dan de concurrentie', herinnert Marko zich. 'En we gaan daar ook wat updates introduceren.' Red Bull was in ieder geval blij dat er dit weekend meer over het racen werd gepraat dan over de interne zaken bij de Oostenrijkse renstal. 'Het was nu rustiger buiten de baan, maar niet tijdens de race. Ik hoop dat het de rest van het jaar aan beide kanten rustig zal blijven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws