'Red Bull wil eerste recht van koop op Albon' Formule 1
Formule 1

'Red Bull wil eerste recht van koop op Albon'

'Red Bull wil eerste recht van koop op Albon'

Red Bull Racing zou Alexander Albon een eerste recht van koop hebben aangeboden, zo meldt Motorsport.com. De Brits-Thaise coureur is erg in trek bij andere teams, na de goede resultaten die hij in 2023 met Williams behaalde, en de oude renstal van Albon hoopt zo de concurrentie voor te zijn.

Als Albon met het Red Bull-voorstel akkoord gaat, dan zou dat betekenen dat zijn oude renstal de keuze heeft om hem terug te halen voor drie jaar vanaf 2026, nadat zijn huidige Williams-contract afloopt. Het zou een lucratieve optie kunnen zijn voor de Brits-Thaise coureur, maar het zou ook zijn keuzes voor andere teams tijdens het verwachte silly season in 2024 kunnen beperken.

Mocht Albon akkoord gaan, dan is er een grote kans dat wij weer zal gaan rijden voor zijn oude renstal. De Williams-coureur verving halverwege 2019 Pierre Gasly als teamgenoot van Max Verstappen. Albon moest eind 2020 plaatsmaken voor Sergio Pérez, maar zou nu eventueel, na zijn Williams-contract, weer het stoeltje over kunnen nemen van de Mexicaan.

Focus nu nog op Williams

Voorlopig ligt zijn toekomst echter nog wel even bij Williams, bevestigde Albon tijdens de lancering van de nieuwe 2024-bolide. 'Ik wil zien hoe de auto voelt in Bahrein en de daaropvolgende vier, vijf, zes races en echt een gevoel krijgen voor de progressie die we hopelijk als team hebben gemaakt', aldus Albon. 'Mijn hele focus ligt op Williams en daar zie ik mezelf ook. De snelheid van progressie is voor mij ook heel belangrijk, dus de tijd zal het leren.'

Albon: 'Focus ligt op het rijden'

Albon geeft echter wel toe dat er ook gesprekken met andere teams naast zijn huidige werkgever zijn over zijn toekomst in de koningsklasse. 'Ik zou het ontkennen als ik zou zeggen dat er geen vragen en algemene gesprekken over zijn geweest, maar eerlijk gezegd is dat niet echt mijn persoonlijke terrein, dat is meer mijn management. Mijn focus ligt op het rijden', antwoordde Albon op vragen over zijn toekomst na Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws