Ricciardo en Tsunoda hebben de lucht geklaard: 'Dit kan een keer gebeuren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo en Tsunoda hebben de lucht geklaard: 'Dit kan een keer gebeuren'

Ricciardo en Tsunoda hebben de lucht geklaard: 'Dit kan een keer gebeuren'

Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda hadden het in Bahrein flink met elkaar aan de stok, maar volgens de coureurs van Visa Cash APP RB (RB) is de lucht inmiddels geklaard. Na de Grand Prix van Bahrein hebben beide heren met elkaar gesproken over het voorval in de slotfase van de race en voor de coureurs van RB is daarmee de kous af.

Tsunoda slaagde er afgelopen vrijdag net niet in om een plekje in Q3 te veroveren, maar de elfde plek bood toch een prima uitzicht op punten. Na een goede start, wierp de strategie Tsunoda echter verder terug en in de slotfase probeerde de Japanner nog een plekje goed te maken op Haas-coureur Kevin Magnussen. Beide mannen reden op een setje van de harde band, terwijl achter het duo Ricciardo snel naderde. De Australiër werkte zijn laatste stint af op het zachte rubber en bij RB dacht men dat de achtvoudig GP-winnaar daarom een betere kans had om Magnussen te verschalken.

Vanaf dat moment begon de ellende echter. Tsunoda kon het verzoek om zijn teamgenoot voorbij te laten gaan niet appreciëren en dat maakte hij dan ook op niet mis te verstane wijze duidelijk. Over de boordradio uitte de 23-jarige zijn ongenoegen meerdere malen en hij stelde niet onder de indruk te zijn van de snelheid van zijn teamgenoot. Ricciardo slaagde er uiteindelijk ook niet in om Magnussen de twaalfde plek afhandig te maken, maar in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in een dergelijke situatie gaf Ricciardo de dertiende plek niet terug aan Tsunoda. Daar was de Japanner duidelijk niet over te spreken en maakte dit in de uitloopronde kenbaar door bijzonder dicht langs zijn teamgenoot te razen.

Lucht tussen Ricciardo en Tsunoda geklaard

Laurent Mekies, de nieuwe teambaas van het zusterteam van Red Bull, had dus meteen een brandje te blussen, maar is er uiteindelijk in geslaagd om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. 'Dat was ook belangrijk', stelt Ricciardo in gesprek met Motorsport.com. 'Zo’n situatie zoals we die tijdens de race hadden, kan een keer gebeuren. Coureurs houden nou eenmaal niet van teamorders en het is niet de eerste keer dat een rijder niet meteen reageert. Het was goed om het daar over te hebben. Net als over wat er tijdens de uitloopronde was voorgevallen. Ook al gebeurt het in een opwelling, zoiets kan grote consequenties hebben. We hebben er met elkaar achter gesloten deuren een open gesprek over gehad. En toen we zaterdagavond het circuit verlieten, was het klaar', aldus Ricciardo, die zijn team prijst voor de manier waarop het de zaak heeft opgelost.

'Ze hebben ons bij elkaar gezet en ervoor gezorgd dat alles werd uitgesproken. Toen we de kamer verlieten, was er geen enkele animositeit meer', aldus Ricciardo. 'Het was de eerste race. Dan zit je niet op dit soort dingen te wachten. Het team heeft het goed afgehandeld. Ik kom af en toe misschien niet heel volwassen over. Maar ik begreep op dat moment heel goed dat niemand er iets aan zou hebben als er in de eerste race al spanningen zouden komen, of een rivaliteit. Het was niet fraai wat er aan het einde van de race gebeurde, maar twee uur daarna, toen ons gesprek erop zat, stonden we er als team sterker voor dan toen we op zaterdagochtend op het circuit aankwamen', zegt de Australiër.

Ook Tsunoda toonde zich zelfkritisch toen hem er in de persconferentie naar werd gevraagd. 'We staan ​​nu aan dezelfde kant en begrijpen elkaar. Ik was op dat moment een beetje opvliegend', zegt de Japanner, die toegeeft dat hij zijn emoties nog wat beter onder controle moet houden. 'Het is nog steeds een leerproces en wat ik zaterdag liet zien was waarschijnlijk het tegenovergestelde', aldus Tsunoda.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws