Ricciardo niet blij met resultaten van Las Vegas: 'Ook met nieuwe banden lukte het niet' Formule 1
Formule 1

Ricciardo niet blij met resultaten van Las Vegas: 'Ook met nieuwe banden lukte het niet'

Ricciardo niet blij met resultaten van Las Vegas: 'Ook met nieuwe banden lukte het niet'

Daniel Ricciardo kan niet tevreden terugkijken op de Grand Prix van Las Vegas. De snelheid was nergens te bekennen en het team had het moeilijk van het eerste moment dat ze het circuit in de woestijnstaat betraden. Dat neemt de teleurstelling van de Australiër echter niet weg, die zag dat het ook op nieuwe banden tijdens de race niet ging lukken.

Waar Ricciardo het in de afgelopen paar races nog zo goed deed, was het weekend in Las Vegas compleet anders. De Australiër wist nog wel door te gaan naar Q2, waar zijn teamgenoot Yuki Tsunoda al af was gevallen. Het optimisme van AlphaTauri verdween na de kwalificatie echter als sneeuw voor de zon. 'We hadden wel verwacht dat we het moeilijk zouden krijgen met de racestarts en de herstarts, want het was lastig om temperatuur in de banden te krijgen op het gladde en koude asfalt', verklaart de 34-jarige bij Motorsport.com.

'Ook met nieuwe banden konden we het niet voor elkaar krijgen', vervolgt Ricciardo. Later in zijn stint had hij wel het idee dat het iets beter ging. 'Na een paar rondes lukte het wel om weer terug in het veld te komen, maar we kregen het niet goed voor elkaar, en die herstarts hielpen daarbij totaal niet', aldus de AlphaTauri-coureur. 'Dat zijn geen excuusjes, maar iets waar we tekortkwamen. We hadden heel veel moeite aan het begin van de stint.' Aan het einde van de stints kwamen de banden wel goed op temperatuur, maar alsnog was de auto niet goed genoeg om nog punten te scoren, en dat vond Ricciardo erg jammer.

Inhalen ging Ricciardo ook niet makkelijk af

Naast het feit dat het lang duurde voordat Ricciardo energie in de banden kreeg, lukte het ook niet om door het veld te snijden met inhaalacties die de kijker van de Australiër gewend is. 'Ik weet dat ik niet veel races heb gereden dit jaar, maar ik weet wel zeker dat het volgend van andere auto's moeilijker is geworden', stelt Ricciardo. 'Ik weet niet of het echt zo is, maar het voelt wel zo. Als je dichter bij je voorganger komt, dan slijten de banden veel sneller, en dat brengt meer moeilijkheden met zich mee.'

Ondanks dat AlphaTauri in Las Vegas geen punten heeft kunnen scoren doen ze nog wel mee voor P7 in het kampioenschap. Williams kon namelijk ook geen punten scoren. 'Dat geeft een beetje hoop voor in Abu Dhabi. Daar gaat het een heel ander verhaal worden, dus we gaan ons daarop focussen. Eerst maar eens goed op deze race terugblikken', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws