Waarom kwam Tsunoda niet over de finishlijn? 'Ik hoop niet dat het de motor is' Formule 1
Formule 1

Waarom kwam Tsunoda niet over de finishlijn? 'Ik hoop niet dat het de motor is'

Waarom kwam Tsunoda niet over de finishlijn? 'Ik hoop niet dat het de motor is'

AlphaTauri verlaat het gokparadijs Las Vegas met een teleurstellend resultaat. Daniel Ricciardo eindigde op de veertiende plek, terwijl Yuki Tsunoda na 46 ronden zijn auto moest parkeren. Het team hoopt lessen te trekken uit de Grand Prix van Las Vegas en het seizoen positief af te sluiten in Abu Dhabi.

‘Ik denk dat we misschien dachten dat we iets meer performance zouden hebben gehad. Ik was zeker optimistisch toen ik aan deze race begon,’ geeft Ricciardo eerlijk toe tegenover Formula1.com. De Australiër begon de race op de veertiende plek en kon weinig doen om een beter resultaat te behalen. ‘Het is gewoon een kwestie van opwarmen en de banden aan de praat krijgen. Ik wist dat de start moeilijk zou zijn, maar ik dacht dat als alles een beetje gesetteld was, we in een ritme zouden komen en wat meer tempo zouden laten zien, maar dat was niet het geval,’ legt hij verder uit.

Beschamende inhaalacties

De AlphaTauri-coureur benadrukt dat er totaal geen grip was in de auto tijdens het racen. ‘Ik werd ingehaald aan de buitenkant van bocht 3 en de buitenkant is echt glad, dus zij hadden gewoon veel meer grip dan wij, zelfs aan de buitenkant. Het was behoorlijk vernederend, maar we konden er eerlijk gezegd niets aan doen,’ aldus Ricciardo.

Ricciardo geeft aan dat het belangrijk is om te reflecteren op wat er misging tijdens het weekend in Las Vegas. ‘We moeten door naar Abu Dhabi, maar we moeten natuurlijk wel wat onderzoek en analyses doen na de race. We leken geen antwoorden te hebben, dus we hebben wat werk te doen als we hier de volgende keer zijn,’ vertelt hij.

DNF voor Tsunoda

Tsunoda, teamgenoot van Ricciardo, had een nog zwaardere race en moest in de slotfase zijn auto parkeren. ‘We hebben een beetje gegokt met de set-up voor de race en de kwalificatie. Maar het is gewoon onze auto, uiteindelijk werkte het niet,’ geeft de Japanner eerlijk toe. ‘We wisten dat het tempo hier echt heel laag zou zijn. We moesten iets doen, ik vond de uitdaging leuk, maar uiteindelijk werkte het gewoon niet,’ voegt hij hieraan toe.

De reden waarom Tsunoda zijn race niet kon uitrijden, is nog onduidelijk. ‘Het lag aan de versnellingsbak of de motor. Ik weet het echt niet, ik hoop niet dat het de motor is. We hadden in ieder geval heel erg veel pech natuurlijk,’ legt hij uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws