Schumacher kraakt Haas opnieuw: 'Dit is niet genoeg voor de huidige Formule 1' Formule 1
Formule 1

Schumacher kraakt Haas opnieuw: 'Dit is niet genoeg voor de huidige Formule 1'

Schumacher kraakt Haas opnieuw: 'Dit is niet genoeg voor de huidige Formule 1'

Ralf Schumacher levert opnieuw kritiek aan het adres van Haas omdat de Amerikaanse renstal tiende en laatste staat in het kampioenschap. Volgens de Duitser is er sprake van een zeer grote spanning binnen Haas en denkt hij dat het team wat moet doen aan de organisatie en structuren als het op middellange termijn nog een stap vooruit wil zetten.

Nu het einde van het seizoen nadert lijkt Haas zichzelf niet meer te kunnen redden. Met slechts twaalf punten staat de Amerikaanse renstal stijf onderaan. Het was een lastig seizoen voor Haas, dat meerdere uitvalbeurten kende en over het algemeen moeite had om de auto te begrijpen. De update in Austin moest de coureurs een handje helpen, maar daar was niet heel veel van terug te zien. Volgens Schumacher is het een teken dat er veel spanning heerst bij Haas. 'De vraag is altijd wat je wilt', begint de Duitser bij Speedweek.

'Wil je in de Formule 1 zijn, wil je geld verdienen en neem je dit allemaal voor lief? Dat zou het Olympische motto zijn: meedoen is belangrijker dan winnen', bekritiseert de broer van Michael Schumacher de houding van het Amerikaanse team. De oud-coureur voelt dat er iets gaande is bij Haas en denkt dat het team mogelijk een herstructurering door moet voeren als het op middellange termijn vooruitgang wil boeken. 'Als je dat wilt, dan denk ik dat het duidelijk en herkenbaar is dat dit niet genoeg is voor de huidige Formule 1.'

Steiner is zich van geen kwaad bewust

De kwalificatie in Las Vegas ging goed voor Kevin Magnussen, die ervoor koos om de nieuwe updates wel op de auto te hebben. Nico Hülkenberg had de updates niet op de auto. Hoe dan ook eindigde het weekend in een drama, Magnussen eindigde als dertiende en Hülkenberg kon een DNF achter zijn naam schrijven. 'Ik denk niet dat we iets verkeerd hebben gedaan', zegt teambaas Guenther Steiner. 'Beide coureurs hebben hard gevochten om het beste uit hun auto's te halen. Ik denk dat ze daarin geslaagd zijn. En we zijn voor sommige van onze normale tegenstanders gebleven', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws