Ricciardo veroordeelt juichende F1-fans na crash: 'Je moet verstandiger zijn' Formule 1
Formule 1

Ricciardo veroordeelt juichende F1-fans na crash: 'Je moet verstandiger zijn'

Ricciardo veroordeelt juichende F1-fans na crash: 'Je moet verstandiger zijn'

Daniel Ricciardo veroordeelt het gejuicht van Formule 1-fans na een crash van een coureur. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk crashte Lewis Hamilton en dat zorgde voor blijdschap onder de afgereisde toeschouwers. Ricciardo is het oneens met de keuze om te juichen.

'Ik ben nooit een fan geweest van gejoel, dus ik keur gejoel niet goed', vertelt de McLaren-coureur desgevraagd door Autosport naar zijn mening over het gejoel. 'Maar je zult natuurlijk degenen hebben die je leuk vindt, en degenen waar je niet per se voor staat. Maar ik denk dat je het bij een ongeluk niet wil zien', legt de Australiër uit.

Ricciardo: 'Dingen die je deed als 15-jarige moet je niet doen als 30-jarige'

Ricciardo vindt het kwalijk dat crashes voor gejuich en gejoel zorgen onder de toeschouwers: 'Ik denk dat een ongeluk in een ander gebied valt, zeker wanneer de rivaliteiten groot zijn. En die van Max Verstappen en Lewis Hamilton was vorig jaar echt geweldig. Het is net als bij elke sport, je zult altijd voor en tegen hebben. En dus denk ik dat duels op de baan, dat dat toegejuicht wordt of wat dan ook, cool is.'

'Maar ik denk dat er waarschijnlijk een tijd en plaats is en dat (gejuich en gejoel, red.) is niet iets dat ik zou willen zien', vertelt de 33-jarige Ricciardo verder. 'Wij zijn ook mensen, en ik denk dat andere dat soms moeten onthouden.' De voormalig Red Bull Racing-coureur denkt ook dat het voor fans soms makkelijk is om ergens in mee te gaan op het moment dat iets gebeurt.

'Het is gemakkelijk als je de hele dag in de menigte bent, een paar biertjes hebt gedronken en als de man naast je iets doet, dat je dan denkt dat het oké is. Maar ik heb het gevoel dat je een leeftijd bereikt waarop je ook volwassen wordt en je beseft dat de dingen die je deed toen je 15 was, niet zou moeten doen als een 30-jarige man. Dus je moet gewoon wat verstandiger zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws