Ricciardo zag moeilijke transitie door pandemie: 'Relaties opbouwen was lastig' Formule 1
Formule 1

Ricciardo zag moeilijke transitie door pandemie: 'Relaties opbouwen was lastig'

Ricciardo zag moeilijke transitie door pandemie: 'Relaties opbouwen was lastig'

Volgens Daniel Ricciardo werd de overstap naar McLaren een stuk lastiger gemaakt door de huidige pandemie. De Australische coureur reed in 2019 en 2020 voor het team van Renault, maar stapte uiteindelijk over naar het Britse team. De zevenvoudig racewinnaar kon in zijn eerste jaar bij McLaren weinig grootse resultaten neerzetten en eindigde dan ook onder teamgenoot Lando Norris. Ricciardo hoopt dat 2022 een stuk beter zal gaan.

De McLaren-coureur kon dit jaar maar niet gewend raken aan zijn nieuwe bolide. Volgens hem komt dat deels door de coronacrisis, aangezien het lastig was om persoonlijke banden te vormen. 'Je wilt relaties opbouwen met mensen in het team', begint Ricciardo bij Motorsportweek. 'Op die manier kan je werken aan hetzelfde doel. Door de pandemie en de bijbehorende protocollen werd dat een stuk lastiger.'

Dit seizoen zag de coureur zijn collega's alleen rondom de Grand Prix-weekenden. 'Alleen als ik in de auto of de simulator moest zitten, zag ik af en toe mensen.' De maatregelen in de paddock worden aankomend seizoen verscherpt, maar Ricciardo hoopt nog steeds meer relaties op te bouwen. 'Ik hoop dat de buitenwereld open gaat, zodat we ook buiten het circuit wat met het team kunnen doen. Dan kunnen we de neuzen dezelfde kant op zetten.'

Ricciardo niet ontevreden

Ondanks de maatregelen en het matige seizoen is Ricciardo niet ontevreden. De coureur heeft al meerdere vriendschappen weten op te bouwen en heeft bovendien de race op Monza gewonnen. 'Ik ben blij dat we samen die dingen mogelijk hebben gemaakt en dat ze me daar in vertrouwen. Volgend jaar kunnen die dingen verder groeien, zodat we nog grotere dingen kunnen bereiken', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws