Roberts blij met Latifi: 'Hij is een natuurtalent, heeft het afgelopen seizoen goed gedaan' Formule 1
Formule 1

Roberts blij met Latifi: 'Hij is een natuurtalent, heeft het afgelopen seizoen goed gedaan'

Roberts blij met Latifi: 'Hij is een natuurtalent, heeft het afgelopen seizoen goed gedaan'

Volgens Williams-teambaas Simon Roberts heeft zijn coureur Nicolas Latifi het afgelopen seizoen prima gepresteerd. Het was voor de Canadees het eerste seizoen in de koningsklasse, maar het team van Williams wist hem geen goede auto te geven. De jonge coureur reed steevast achter teamgenoot George Russell aan, toch heeft Latifi volgens Roberts veel geleerd in zijn eerste seizoen.

'Het is makkelijk om te vergeten dat het helemaal niet zo makkelijk is om binnen te komen bij Williams. Zeker niet als het afgelopen seizoen je eerste is in de sport. Er waren ook veel nieuwe circuits te bewonderen afgelopen seizoen', opent Roberts in een interview met Racefans.com. Volgens Roberts heeft Latifi het extreem goed gedaan afgelopen seizoen, zeker als je hem vergelijkt met George Russelll.

'Ik denk dat we hebben kunnen zien dat George extreem goed is. Iedereen verbleekt als je wordt vergeleken met Russell als je teamgenoot. Russell excelleerde voornamelijk in de kwalificatie. Maar als je goed kijkt en bedenkt dat Latifi niet zo ervaren is als Russell, heeft hij het goed gedaan', gaat Roberts verder.

De kwalificatie is dan ook waar het meeste te halen valt voor de jonge Canadees, ziet ook zijn teambaas. 'Hij zal echt nog moeten leren hoe je uiteindelijk die snelle ronde goed voor elkaar krijgt. Maar zijn racepace was erg goed, heel erg goed. Hij lijkt daar een soort natuurtalent voor te hebben. We hopen daarom dat de nieuwe banden voor komend seizoen niet te veel veranderen, zodat hij het kan oppakken waar hij gebleven was het afgelopen seizoen', sluit Roberts af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws