Williams speelt niet alle ballen op 2022, blijft deels ontwikkelen in 2021 Formule 1
Formule 1

Williams speelt niet alle ballen op 2022, blijft deels ontwikkelen in 2021

Williams speelt niet alle ballen op 2022, blijft deels ontwikkelen in 2021

Langzaam maar zeker wist Williams in 2020 steeds meer de weg omhoog terug te vinden. Na een financiële overname kreeg het team een nieuwe, forse kapitaalinjectie en daarop wil het team dit jaar voortbouwen. Het betekent echter niet dat het team zich, met vrijwel dezelfde bolides in het seizoen dat komt, volledig toe zal leggen op de nieuwe reglementen in 2022. Ook dit seizoen wil Williams doorontwikkelen.

'De nieuwe reglementen voor 2022 zijn voor iedereen een enorme kans om sprongen naar voren te kunnen maken, maar het levert ook een risico op', vertelt teambaas Simon Roberts aan Motorsport.com. 'Het is namelijk zo dat je tussen 2021 en 2022 geen enkel onderdeel mee kan nemen voor het nieuwe seizoen, dus in die zin kunnen we als we vroeg beginnen nooit te laat zijn voor het seizoen van 2022.'

De Williams-man ziet namelijk dat er met de nieuwe reglementen al vroeg teruggerekend kan worden vanaf de tests. Er is volgens Roberts meer voorzichtigheid bij het team, ze willen koste wat kost alle onderdelen op tijd klaar hebben. 'We lopen het hele programma na om uit te zoeken hoeveel ruimte en capaciteit we nodig hebben binnen de organisatie', gaat Roberts verder.

Ontwikkelingsstop tussen januari en augustus

Roberts bedoelt dan vooral te zeggen dat de focus al vroeg naar 2022 verlegd zal worden, maar sluit niet uit dat er flinke doorontwikkeling zal plaatsvinden op de bolide van 2021. 'In het eerste deel van het jaar hebben we daar zeker de tijd voor. Maar er gaat nu eenmaal een kruispunt komen. We weten in ieder geval zeker dat we in augustus al bezig zullen zijn met het nieuwe seizoen, dus tussen eind januari en dat moment zullen we stoppen met ontwikkelen', sluit Roberts af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws