Rosberg doet boekje open over verhitte titelstrijd met Hamilton in 2016 Formule 1
Formule 1

Rosberg doet boekje open over verhitte titelstrijd met Hamilton in 2016

Rosberg doet boekje open over verhitte titelstrijd met Hamilton in 2016

Nico Rosberg heeft een boekje opengedaan over zijn WK-strijd met Lewis Hamilton in 2016. Na het enkele jaren af te leggen tegen de Engelsman wist hij dat jaar de wereldtitel van de Formule 1 naar zich toe te trekken, en hij belicht in een interview met Eurosport hoe hij dit ervaren heeft. De vriendschap die ooit bestond tussen de twee rijders verdween spoedig, maar Rosberg heeft nergens spijt van.

'Het gebeurde meteen toen we aan het vechten waren voor de wereldtitel. Daarvoor niet, maar dat is altijd zo. Wanneer je elke race successen kan boeken en om een titel vecht, ontkom je er niet aan', zo opent de Duitser over zijn rivaliteit met Hamilton. Vanaf 2014 had het duo een winnende auto, maar in die eerste twee jaar was Hamilton duidelijk de betere coureur van de twee. Pas in 2016 was het aan Rosberg de beurt.

De Mercedes-mannen streden elk weekend om zeges, en zo nu en dan kwam het tot aanvaringen vanwege het fanatisme dat bij beide coureurs heerste. Denk maar eens aan de Spaanse Grand Prix, waarin Rosberg en Hamilton van het circuit schoten in de eerste ronde. 'Wil je een wereldtitel winnen dan kan je niet lief samen spelen', benadrukt Rosberg. 'Je moet je grenzen verleggen en op zoek gaan naar die grijze gebieden om te winnen, met name als allebei de coureurs op zo'n hoog niveau zitten. Dan zal het er vaak om spannen.'

Vriendschap met Hamilton definitief over

Hamilton en Rosberg waren in hun jongere jaren goede vrienden. Sinds de titelstrijd van 2016 is deze vriendschap weggeëbd. De samenwerking ontspoorde, en daar herstelde hun relatie niet meer van. 'Ik heb nergens spijt van', meldt Rosberg. 'Het was een sensationele periode met een megagevecht als gevolg. Inmiddels staan we weer neutraal tegenover elkaar, dat is oké.' Zoals het vroeger was, zal het echter nooit meer worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws