Rosberg na spectaculaire race in Monaco: 'Pérez doet weer mee voor het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Rosberg na spectaculaire race in Monaco: 'Pérez doet weer mee voor het kampioenschap'

Rosberg na spectaculaire race in Monaco: 'Pérez doet weer mee voor het kampioenschap'

De analisten bij Sky Sports zagen een spectaculaire Grand prix van Monaco en prezen winnaar Sergio Perez. Ook het team van Red Bull Racing kreeg lof voor haar sterke strategie om Charles Leclerc en Carlos Sainz te passeren voor de racewinst.

Nico Rosberg zag een leuke race in Monaco en denkt dat Perez weer helemaal terug is in de titelstrijd. 'Het was een spectulaire race in Monaco en dat is leuk want het is niet altijd spannend in Monaco. Pérez was heel sterk in de race en eigenlijk het hele weekend al. Hij zit dit jaar veel dichter bij Verstappen dan vorig jaar en kan het de Nederlander moeilijk maken. Pérez doet mee voor het kampioenschap', zegt Rosberg lovend.

Slechte organisatie bij de wedstrijdleiding

Commentator Martin Brundle vond dat de wedstrijdleiding de nodige steken liet vallen: 'Het duurde enorm lang voordat de race werd gestart, ik begrijp niet waarom de wedstrijdleiding de safetycar de baan niet opstuurde om de natte baan te verkennen', zegt Brundle. Ook het feit dat de race niet met een staande start werd hervat na de rode vlag: 'De baan was helemaal droog en dus begrijp ik niet waarom we geen staande start hadden', zo vulde Brundle aan.

Geblunder bij Ferrari

Analist Anthony Davidson zag geblunder bij Ferrari: 'Er was geen goede organisatie bij het team en het radioverkeer was niet op order. Zowel Sainz als Leclerc gaven duidelijk aan dat het tijd was voor droogweerbanden maar bij het team besloten ze naar intermediates te gaan. Daarna maakten ze een dubbelstop en verloor Leclerc drie seconden in de pitstraat omdat hij moest wachten totdat zijn team klaar was met Sainz. Hierdoor kon Verstappen profiteren', aldus Davidson.

gaat verder in op de gevolgen voor het kampioenschap: 'Ferrari heeft het helemaal weggegeven, ze hadden het hele weekend de snelste auto maar toch behaalde Red Bull meer punten. Het Italiaanse team verliest hier kostbare punten en dat kan ze duur komen te staan aan het einde van het seizoen. Verstappen loopt nu uit op Leclerc en ook Pérez staat slechts 15 punten achter', zo sluit hij af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws