Update II | Verstappen en Pérez beide onbestraft gebleven na protest Ferrari Formule 1
Formule 1

Update II | Verstappen en Pérez beide onbestraft gebleven na protest Ferrari

Update II | Verstappen en Pérez beide onbestraft gebleven na protest Ferrari

Ferrari heeft een protest ingediend tegen Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Monaco. De Nederlander zou over de gele lijn zijn gegaan bij de uitgang van de pitstraat. Christian Horner zou dat hebben bevestigd, zo heeft F1Maximaal.nl vernomen in het mediacentrum. Daarmee wil Ferrari proberen om Charles Leclerc nog naar de derde plek te krijgen.

'Verstappen ging over de gele lijn bij het uitkomen van de pitstraat', begint Mattia Binotto na afloop van de race in gesprek met Sky Sports. 'Het is verboden om daar overheen te gaan, dus het is niet duidelijk waarom hij daar geen straf voor krijgt. We willen duidelijkheid hebben van de FIA', zo laat de teambaas van Ferrari optekenen. Daar moet een protest ze mogelijk bij gaan helpen.

'We hebben veel punten verloren'

Met het resultaat is Binotto dan ook alles behalve tevreden. 'Het is heel teleurstellend. Leclerc begon vanaf de eerste plek, maar eindigde als vierde door onze fouten. We hebben veel punten verloren en dat mag niet. Carlos Sainz en Leclerc hadden beiden de race kunnen winnen. Ik neem alle verantwoordelijkheid voor de fouten en we moeten het gaan uitzoeken', besluit Binotto.

Update 19.50u (29/05) | Verstappen en Pérez bij stewards geroepen, Horner niet ongerust: 'Geen discussie'

Zowel Verstappen als Pérez hebben zich ongeveer een halfuur geleden moeten melden bij de stewards na het protest van Ferrari. Teambaas Christian Horner maakt zich echter geen zorgen en ziet de uitspraak met vertrouwen tegemoet zo vertelt hij tegenover Motorsport-Magazin. Hij verwacht dan ook geen straffen. 'We waren tevreden met alle beelden die we gezien hebben. We hadden geen discussie met de stewards.'

Update II 21.40u (29/05) | Verstappen en Pérez beide onbestraft gebleven na protest Ferrari

De FIA heeft zowel Max Verstappen als Sergio Pérez vrijgepleit in het protest dat door Ferrari werd aangespannen. De stewards melden dat Verstappen niet over de streep is geweest. In dat geval had hij dus met zijn band volledig over de lijn moeten gaan, wat dus niet is gebeurd. Ook het moment van Pérez is niet als dusdanig ernstig beschouwt dat het hem een straf zou opleveren. Daarmee blijft de overwinning en de derde plaats dus staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws