Russell aan kop na vrijdag: 'Maar nog geen idee waar we staan' Formule 1
Formule 1

Russell aan kop na vrijdag: 'Maar nog geen idee waar we staan'

Russell aan kop na vrijdag: 'Maar nog geen idee waar we staan'

George Russell heeft na de vrijdag in Japan nog geen flauw idee waar hij precies staat. De Mercedes-coureur sloot de eerste dag weliswaar als snelste af, maar volgens de 24-jarige Brit zegt dit nog niet zoveel voor de rest van het weekend. Zaterdag lijkt het droog te blijven en dan kunnen de verhoudingen weer anders zijn. Wel is hij erg blij met de terugkeer op het 'iconische' circuit van Suzuka.

Russell kende een moeizame ochtendsessie. De Mercedes-coureur reed slechts vier ronden. In de middag ging het heel stuk beter, met name op de intermediates. Dat hij na vrijdag bovenaan de tijdenlijst staat, stemt hem tevreden. 'Het is altijd mooi om de dag als snelste af te sluiten', zegt hij in gesprek met Sky Sports. 'Het is vooral een goede verbetering ten opzichte van vanochtend, toen we praktisch onderaan stonden.'

Voor de rest van het weekend heeft Russell nog geen idee wat hij kan verwachten. 'Zaterdag is het naar alle waarschijnlijkheid droog. Dan gaan we strijden voor een plek in de top zes en hopelijk zelfs beter. We zullen het wel zien', blijft de Mercedes-coureur voorzichtig over de kansen van Mercedes in Japan.

Russell geniet van terugkeer op Suzuka

Het circuit van Suzuka behoort voor veel coureurs tot de favorieten en zo ook voor Russell. De Brit is lovend over het circuit en is blij na twee jaren van afwezigheid weer terug te zijn. 'Het is een iconisch circuit, een van de beste ter wereld. Vooral de eerste sector is een genot om te rijden. Het is snel en vloeiend. Het is echt fantastisch om hier weer te zijn', sluit de Mercedes-coureur af.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws