Russell en Leclerc pleiten voor straf: 'Betere prestaties met meer geld' Formule 1
Formule 1

Russell en Leclerc pleiten voor straf: 'Betere prestaties met meer geld'

Russell en Leclerc pleiten voor straf: 'Betere prestaties met meer geld'

Coureurs George Russell en Charles Leclerc hebben aangegeven dat ze willen dat de teams die het budgetplafond hebben overschreden een passende straf krijgen. Daarmee volgen ze hun teams Mercedes en Ferrari die ook voor straffen pleiten voor onder andere Red Bull Racing.

'Het is niet mijn plicht om in de details te duiken en ik wacht gewoon af wat de resultaten zijn op maandag', begint Russell donderdag tijdens de FIA-persconferentie in Suzuka. Toch geeft hij aan dat hij het niet eerlijk zou vinden als er geen passende straf zou komen.

'Ik weet gewoon uit onze ervaring binnen Mercedes, hoe hard het hele team heeft gewerkt om binnen dat budgetplafond te blijven. We weten dat we meer prestaties naar de tafel kunnen brengen als we meer geld te besteden hebben, zo simpel is het', verklaart de Brit stellig. 'Ik vertrouw erop dat Mohammed (Ben Sulayem, president, van de FIA, red.) en de FIA een passende straf zullen opleggen voor iedereen die schuldig wordt bevonden aan de overschrijdingen', meldt de 24-jarige coureur.

'Het zou vrij eenvoudig moeten zijn en je zou verwachten dat het bedrag dat is overschreden, het bedrag zou moeten zijn dat voor de begroting van volgend jaar is afgenomen, en waarschijnlijk een beetje meer daarbovenop, als straf. Maar laten we afwachten', eindigt Russell.

Leclerc: 'Als we meer te besteden hebben, gaan we sneller'

Ook Ferrari-coureur Leclerc sluit zich aan bij zijn collega. 'Als we het natuurlijk over onszelf hebben, als we meer te besteden hebben, gaan we sneller op de baan', vertelt de Monegask. Hij benadrukt dat het overschrijden van het budgetplafond een direct voordeel kan opleveren wat betreft de prestaties van de auto op het circuit.

'Dus als er een team is dat daar schuldig aan wordt bevonden, moeten ze worden gestraft', is Leclerc van mening. 'Wat is dan de straf? Ik ben niet degene die beslist, maar het moet zeker bestraft worden', eindigt de coureur. Voor nu is het wachten op de uitspraak van de FIA op maandag, maar als het aan Russell en Leclerc ligt zullen er consequenties zijn voor de teams die vorig jaar te veel hebben besteed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws