Russell en Mercedes moeten terug naar de basis: 'Als ik alles afvink, kan ik iedereen verslaan' Formule 1
Formule 1

Russell en Mercedes moeten terug naar de basis: 'Als ik alles afvink, kan ik iedereen verslaan'

Russell en Mercedes moeten terug naar de basis: 'Als ik alles afvink, kan ik iedereen verslaan'

George Russell maakt zich geen zorgen over het feit dat enkele teams al bezig zijn met de auto van volgend seizoen. Door de stabiliteit in de reglementen kunnen de teams dit seizoen blijven ontwikkelen en deze ontwikkelingen zullen volgend jaar dan ook terug te vinden zijn op de auto. Bovendien heeft Russell het vertrouwen dat wanneer hij alles goed doet aan zijn kant, hij iedereen op de grid kan verslaan. Maar daarvoor moet hij samen met het team van Mercedes wel eerst terug naar de basis.

Mercedes is nog altijd aan het vechten met de eigen auto. Het team uit Brackley scoort redelijk consistent podiums, maar de Duitse renstal wil uiteraard meer. Het lijkt op dit moment echter onmogelijk voor Mercedes op mee te strijden voor de overwinningen, omdat Red Bull Racing te snel is voor iedereen. Daarnaast gaat de Oostenrijkse renstal door met verbeteren en kan het team van Max Verstappen en Sergio Pérez zich ook al gaan richten op 2024.

Russell maakt zich weinig zorgen over het feit dat teams al bezig zijn met het aankomende seizoen. 'Nee, niet echt, omdat ik denk dat met de stabiele regelgeving tussen dit jaar en volgend jaar de auto's min of meer overgaan naar het volgende seizoen', wordt de Mercedes-coureur geciteerd door PlanetF1. 'Uiteraard waren er in het seizoen van 2021, toen je deze grote nieuwe verandering had, zorgen in dat opzicht.' Russell stelt dat Mercedes volgend jaar ook gewoon een evolutie zal hebben van de W14.

Russell en Mercedes terug naar de basis

Doordat Mercedes maar sporadisch echt competitief is, moet Russell iedere Grand Prix op zoek naar een manier om het resultaat te kunnen maximaliseren. Dat moet de enkelvoudig racewinnaar vaak niet moeilijker maken dan het is. 'Ik denk dat het soms belangrijk is om niet te veel na te denken, terug te gaan naar de basis en te werken aan de processen met het team. Wat ik als coureur nodig heb om mijn prestaties te maximaliseren, waar ik naar op zoek ben met de auto.'

Met het vertrouwen zit het in ieder geval wel goed bij de Brit. 'Ik weet dat als ik al die aspecten afvink, ik iedereen op deze grid kan verslaan en ik denk dat het belangrijk is dat je die aspecten afvinkt.' Russell denkt dat het in de komende periode dan ook belangrijk is om naar de grote lijnen te blijven kijken. 'We vallen vaak in de val van meer willen doen, werken aan kleinere details, nog harder werken. En soms maak je dingen te ingewikkeld en dat werkt tegen je', aldus de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws