Verstappen zeker van zwaar weekend in Miami: 'Hoop in ieder geval op dominante prestatie' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen zeker van zwaar weekend in Miami: 'Hoop in ieder geval op dominante prestatie'

Verstappen zeker van zwaar weekend in Miami: 'Hoop in ieder geval op dominante prestatie'

Max Verstappen verwacht op een zwaar weekend in Miami. Vorig seizoen zegevierde de coureur van Red Bull Racing in Florida, maar de race sloopte de Limburger wel. Toch lijkt de Oostenrijkse renstal opnieuw een dominant weekend te hebben in Miami, na een eclatante zege in Azerbeidzjan. Verstappen verwacht vooral op de zondag weer sterk te zijn.

In Azerbeidzjan kon Red Bull opnieuw laten zien dat de RB19 het dominantie pakket is in de Formule 1 op dit moment. Sergio Pérez wist de race uiteindelijk te winnen met alleen Verstappen als een andere kandidaat voor de zege. Op de zondag verwacht de Nederlander opnieuw een dominante prestatie. 'Ik hoop het in ieder geval', zegt Verstappen bij de persconferentie van de FIA. 'Ik denk dat de auto supersnel is. In de kwalificatie zit het dichter bij elkaar, maar in de race zijn we vaak heel goed.'

Een deel van de dominantie van Red Bull is te danken aan het uitstekende DRS-mechanisme van de RB19. Nu de DRS-zones worden verkort in Miami zullen meer teams het juist nog moeilijker vinden om in te halen, net zoals in Bakoe. Verstappen stapt wel waar het probleem zit. 'Natuurlijk zou ik het liefst racen zonder DRS, maar dat is niet mogelijk. De auto's zijn waarschijnlijk te zwaar, te stijf en je kunt niet echt over een hobbel rijden om een andere lijn te proberen te vinden.'

Opnieuw een zwaar weekend voor Verstappen

Vorig seizoen wist Verstappen te winnen in Miami. Voordat de coureur geëscorteerd werd naar het podium zat de coureur met een waterfles op de grond. Na afloop sprak de tweevoudig wereldkampioen over een slopende race en dat zal dit weekend waarschijnlijk niet anders zijn voor de coureurs. 'Het was heel erg moeilijk en heel vochtig. Het is nu een stukje koeler, maar nog steeds warm. Het is afwachten hoe het zal zijn in de auto, maar ik weet zeker dat het zwaar zal worden', aldus Verstappen.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws