Russell gematigd tevreden: 'Had graag gestreden met Leclerc en Verstappen' Formule 1
Formule 1

Russell gematigd tevreden: 'Had graag gestreden met Leclerc en Verstappen'

Russell gematigd tevreden: 'Had graag gestreden met Leclerc en Verstappen'

George Russell vindt het jammer dat hij momenteel niet kan strijden voor de overwinningen en het wereldkampioenschap. De Mercedes-rijder had zich graag willen mengen in het gevecht met Max Verstappen en Charles Leclerc. Desondanks is Russell tevreden met zijn eerste maanden bij de Duitse renstal. Hij ziet dat het team tot nu toe de resultaten heeft weten te maximaliseren.

Russell maakte afgelopen winter de overstap van Williams naar Mercedes. Kijkend naar de prestaties van het topteam in het verleden had de coureur verwacht mee te strijden voor de overwinningen. Vooralsnog is dat niet het geval. 'Als je mij voorafgaand aan het seizoen had verteld dat ik in de eerste zeven races geen overwinning op mijn naam zou zetten, dan had ik daar zeker teleurgesteld mee geweest', wordt de Mercedes-coureur geciteerd door Motorsportweek.com.

Russell had tijdens de Grand Prix van Spanje een kleine kans op de overwinning toen Leclerc uitviel en Verstappen door DRS-problemen niet kon inhalen. Op het moment ziet de jonge Brit dan ook dat een overwinning onder normale omstandigheden niet haalbaar is. 'Als ik naar de snelheid van de auto kijk, dan ben ik best tevreden met hoe we hebben gepresteerd. We hebben de resultaten weten te maximaliseren. Ik kan me geen race herinneren waarin we beter hadden moeten scoren.'

Russell: 'Er zit zeker meer in het vat

Ondanks dat Mercedes zich niet kan meten met Red Bull Racing en Ferrari, ziet Russell nog voldoende uitdagingen voor het team. De coureur weet dat hij zelf ook nog stappen kan zetten. 'Je wilt als coureur telkens de auto een beetje beter leren kennen. Natuurlijk wil ik ook vechten voor het kampioenschap met Verstappen en Leclerc, maar voor nu moeten we als team samenwerken. Ik moet zelf ook nog verbeteren, dus er zit zeker nog meer in het vat', besluit Russell strijdvaardig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws