Häkkinen over Monaco: 'Het is belangrijk om het erfgoed van de sport te beschermen' Formule 1
Formule 1

Häkkinen over Monaco: 'Het is belangrijk om het erfgoed van de sport te beschermen'

Häkkinen over Monaco: 'Het is belangrijk om het erfgoed van de sport te beschermen'

Mika Häkkinen hoopt dat de Formule 1 en Monaco samen een mooie toekomst tegemoet gaan. Het contract tussen de Formule 1 en de organiserende Automobile Club de Monaco loopt na dit seizoen af, waardoor de race mogelijk van de kalender verdwijnt. De tweevoudig wereldkampioen won in 1998 in Monte Carlo en vindt de baan juist een absolute test.

De Grand Prix van Monaco staat al bijna honderd jaar op de kalender. De eerste race in het prinsdom werd in 1929 verreden en sinds 1950 maakt het evenement deel uit van het Formule 1-circus. Häkkinen deed zelf tussen 1991 en 2001 mee aan tien Formule 1-races in Monte Carlo. 'Het is een speciale race die wat mij betreft nog lang op de kalender moet blijven staan', aldus de Fin geciteerd door Motorsport.

Volgens Häkkinen is het circuit een mooie uitdaging voor coureurs door de precisie die het vergt. 'Een klein foutje en het is gebeurd. Op veel van de moderne circuits kun je zonder problemen van de baan gaan en weer terugkeren op het circuit. In Monaco worden fouten keihard afgestraft.'

'Monaco heeft zich altijd ontwikkeld' 

Ook voor de teams is Monaco een ware test, zo beweert Häkkinen. 'Je wordt er beloond als je snel beslissingen neemt en je jouw strategie in een paar seconden kunt wijzigen. Het is een korte baan, waardoor je als team niet mag treuzelen met het maken van beslissingen. Dat zagen we dit weekend. Er staat meer druk op het nemen van snelle beslissingen, bijvoorbeeld als de weersomstandigheden plotseling veranderen', stelde Häkkinen zondag vast.

De voormalige coureur van Lotus en McLaren beseft dat de Formule 1 met de jaren is doorontwikkeld en dat het kampioenschap is veranderd, met nieuwe circuits en landen die een race willen organiseren. 'Maar het is belangrijk om het erfgoed van de sport goed te beschermen. Bovendien heeft ook Monaco zich altijd ontwikkeld. Ik hoop dat de Formule 1 en Monaco samen een mooie toekomst tegemoet gaan', zo sluit Häkkinen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws