Russell kan overwinningen al ruiken: 'Durf te zeggen dat we er veel vertrouwen in hebben' Formule 1
Formule 1

Russell kan overwinningen al ruiken: 'Durf te zeggen dat we er veel vertrouwen in hebben'

Russell kan overwinningen al ruiken: 'Durf te zeggen dat we er veel vertrouwen in hebben'

George Russell zit volle goede moed wat betreft de nieuwe power unit-regelgeving die in 2026 ingaat. Volgens de Brit heeft Mercedes er vertrouwen in dat ze op de goede weg zijn en daarvan kunnen profiteren. ‘We hebben mensen met veel ervaring op dat gebied’, aldus Russell tegenover Formula1.com.

De Formule 1 wil de stap maken naar power units met meer elektrische kracht en het gebruik van duurzame brandstoffen. Daar komen ook nog een aantal vooralsnog onbekende aerodynamische veranderingen bij. Toen de nieuwe regelgeving van 2014 van kracht ging, met een turbo-hybride power unit, pakte dat voor Mercedes enorm goed uit. Met dat succes in het achterhoofd, ziet Russell nu reden voor optimisme binnen de Duitse renstal.

‘2026 lijkt nog erg ver weg, maar in de wereld van de Formule 1 is het zeer dichtbij’, kijkt de coureur van Mercedes vooruit. ‘Het team heeft veel vertrouwen met dit tijdperk in het vooruitzicht’, voegt hij eraan toe. Als reden voor dit vertrouwen noemt Russell dus het eerdere succes dat leidde tot meerdere wereldtitels bij zowel de coureurs als constructeurs, maar ook de ervaring binnen de Formule E. ‘Het team heeft in 2014 veel succes gehad met de nieuwe powertrain, en daarna het werk met de hypercar’, legt de Brit uit. ‘We hebben veel mensen bij Mercedes High Performance Powertrains die een berg ervaring hebben met deze technologie.'

Russell kijkt stiekem vooruit, Allison focust op het heden

Russell kijkt al uit naar de nieuwe regelgeving. ‘We zitten in een goede positie om een geweldige motor te ontwikkelen’, prijst hij de medewerkers van de Zilverpijlen. ‘En het werk dat Petronas doet ziet er ook erg sterk uit’, luidt het compliment van Russell aan de brandstofpartner van de renstal. ‘Dus wanneer ik kijk naar het motoraspect, dan durf ik te zeggen dat we er veel vertrouwen in hebben’, benadrukt de Mercedes-coureur nog maar eens.

James Allison, de technisch directeur van Mercedes, ziet ook dat het team goed op weg is, maar geeft tegelijkertijd ook aan dat het nog een hele ontdekkingsreis is voor alle teams. ‘2026 ligt om de hoek, maar het is lastig om nu al zo intens vooruit te kijken, omdat we nog moeten wachten tot we de regelgeving ook daadwerkelijk krijgen’, vertelt hij. ‘Nu ligt onze focus op het huidige seizoen en volgend seizoen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws